Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Szpinakowo-ryzowe kotleciki z wedzoną makrelą i serem brie w otrębowej panierce

Opis wykonania

Pyszne, zdrowe i pożywne.

baner reklamowy maszynki do mielenia 1.Szpinak podsmażyć razem z drobno posiekanym czosnkiem na maśle.Przyprawić solą i pieprzem do smaku. 2.Ryż zalać wrzącą osoloną wodą .Ugotować.Odcedzić.Ostudzić 3.Lekko przestudzony szpinak połączyć z rozdrobnionym serem oraz ryżem,dodać rozdrobnioną makrelę oraz bułkę tartą.Doprawić do smaku.Wymieszać.(Gdyby masa była za rzadka choć nie powinna dosypać bułki)Schłodzić. 4.Jajka roztrzepać,przyprawić solą i pieprzem dodać otręby(tak aby uzyskać dość gęstą masę)W tak przygotowanym jajku obtaczać kotlety. 5.Smażyć z obu stron na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na rumiano.
Akademia Smaku