Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Szpinakowo-ryzowe kotleciki z wedzoną makrelą i serem brie w otrębowej panierce

Szpinakowo-ryzowe kotleciki z wedzoną makrelą i serem brie w otrębowej panierce
Ilośc porcji

7 porcje

Czas wykonywania

40 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Pyszne, zdrowe i pożywne.

Składniki

150 g Ser brie
400 g Rozdrobniony szpinak
100 g Ryż
220 g Wędzona makrela
4 szt. Ząbki czosnku
2 łyżka Bułka tarta
1 szczypta Sól i pieprz do smaku
1 łyżka Masło
2 szt. Jajka
1 garść Prazone otręby pszenne

Opis wykonania

1.Szpinak podsmażyć razem z drobno posiekanym czosnkiem na maśle.Przyprawić solą i pieprzem do smaku. 2.Ryż zalać wrzącą osoloną wodą .Ugotować.Odcedzić.Ostudzić 3.Lekko przestudzony szpinak połączyć z rozdrobnionym serem oraz ryżem,dodać rozdrobnioną makrelę oraz bułkę tartą.Doprawić do smaku.Wymieszać.(Gdyby masa była za rzadka choć nie powinna dosypać bułki)Schłodzić. 4.Jajka roztrzepać,przyprawić solą i pieprzem dodać otręby(tak aby uzyskać dość gęstą masę)W tak przygotowanym jajku obtaczać kotlety. 5.Smażyć z obu stron na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na rumiano.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych