Szybki hummus
4 porcje
15 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 2)
Składniki
Szybki hummus
Szybki hummus
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
W pojemniku blendera ląduje ciecierzyca z puszki, trzy łyżki pasty sezamowej tahini, sok z cytryny, ząbek czosnku, sól i pieprz.
To wszystko miksujemy dokładnie, a po kilkudziesięciu sekundach dodajemy po trochu zimną wodę. Dzięki temu hummus zyskuje odpowiednią konsystencję i jasny kolor.
Podstawowa wersja przepisu to tylko punkt wyjścia do jego różnych wersji. Wystarczy, że dodasz do składników gotowanego buraka i koperek, a powstanie hummus w odświeżającej wersji różowej. Dodatek skórki z cytryny i musztardy dijon zamieni delikatny hummus w pikantną pastę o świetnym cytrusowym zapachu.
Komentarze