Szybki hummus
![Szybki hummus](https://akademiasmaku.pl/storage/7205/conversions/szybki-hummus-4373-single.webp)
4 porcje
15 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 2)
Składniki
Szybki hummus
Szybki hummus
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
![1](https://akademiasmaku.pl/storage/8218/conversions/G8HkUqsGGPSoEY-thumb.webp)
W pojemniku blendera ląduje ciecierzyca z puszki, trzy łyżki pasty sezamowej tahini, sok z cytryny, ząbek czosnku, sól i pieprz.
![2](https://akademiasmaku.pl/storage/8219/conversions/POHX4eKqUda4AL-thumb.webp)
To wszystko miksujemy dokładnie, a po kilkudziesięciu sekundach dodajemy po trochu zimną wodę. Dzięki temu hummus zyskuje odpowiednią konsystencję i jasny kolor.
![3](https://akademiasmaku.pl/storage/8220/conversions/pURvtmR8FNV9ON-thumb.webp)
Podstawowa wersja przepisu to tylko punkt wyjścia do jego różnych wersji. Wystarczy, że dodasz do składników gotowanego buraka i koperek, a powstanie hummus w odświeżającej wersji różowej. Dodatek skórki z cytryny i musztardy dijon zamieni delikatny hummus w pikantną pastę o świetnym cytrusowym zapachu.
Komentarze