Szybki omlet
![Szybki omlet](https://akademiasmaku.pl/storage/7309/conversions/szybki-omlet-4477-single.webp)
4 porcje
10 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 1)
Składniki
Szybki omlet
Szybki omlet
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
![1](https://akademiasmaku.pl/storage/8564/conversions/KE8rhgoLKznu0S-thumb.webp)
Jajka wbij do miski, dodaj sól do smaku i ubijaj trzepaczką, aż białka i żółtka dokładnie się połączą. Masa jajeczna powinna być jednorodna.
![2](https://akademiasmaku.pl/storage/8565/conversions/EYYhLyS0R2haAQ-thumb.webp)
Na płycie grzewczej rozgrzej z tłuszczem patelnię o nieprzywierającej powłoce i wlej jajka.
Gdy omlet będzie ścięty od spodu, a wierzch jeszcze płynny zacznij powoli zwijać go w rulon.
Porada
Jak dobrać odpowiednią moc smażenia? Skorzystaj z systemu wyboru potraw PerfectChef w płytach indukcyjnych marki Bosch, który pomoże Ci dobrać najlepsze ustawienia mocy pól grzewczych.
![Bosh Logo](https://akademiasmaku.pl/build/assets/bsh-7b7f8a3d.png)
![3](https://akademiasmaku.pl/storage/8566/conversions/Vca6ToVZhcHGOR-thumb.webp)
Omlet przełóż na talerz i posyp grubo mielonym pieprzem. Podawaj z posiekanym szczypiorkiem i pomidorkami.
Komentarze