Szybki omlet

4 porcje
10 min
Łatwe
5 (Liczba ocen: 2)
Składniki
Szybki omlet
Szybki omlet
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania

Jajka wbij do miski, dodaj sól do smaku i ubijaj trzepaczką, aż białka i żółtka dokładnie się połączą. Masa jajeczna powinna być jednorodna.

Na płycie grzewczej rozgrzej z tłuszczem patelnię o nieprzywierającej powłoce i wlej jajka.
Gdy omlet będzie ścięty od spodu, a wierzch jeszcze płynny zacznij powoli zwijać go w rulon.
Porada
Jak dobrać odpowiednią moc smażenia? Skorzystaj z systemu wyboru potraw PerfectChef w płytach indukcyjnych marki Bosch, który pomoże Ci dobrać najlepsze ustawienia mocy pól grzewczych.


Omlet przełóż na talerz i posyp grubo mielonym pieprzem. Podawaj z posiekanym szczypiorkiem i pomidorkami.
Komentarze