


Tacos ziemniaczano-cukiniowe z serkiem, łososiem i ziołami to wyjątkowa kombinacja tradycyjnych meksykańskich smaków połączona z nutą nowoczesności. W tym przepisie chrupiące placki ziemniaczane mieszają się z delikatnością cukinii, tworząc idealne podłoże dla pozostałych składników. Kremowy serek tworzy doskonałe tło dla bogatego smaku łososia, a świeże zioła dodają aromatycznego akcentu. Koniecznie spróbuj!
Ziemniaki, cukinię i cebulę zetrzyj w robocie kuchennym, używając przystawki do tarcia. Do utartej masy dodaj: jajko, mąkę, ser, sól, ewentualnie pieprz.
Placki smaż na rozgrzanej patelni, lekko posmarowanej olejem. Placki powinny być wielkości tacosów i dosyć cienkie. Zdejmuj placki kiedy po obydwu stronach będą mieć złoty kolor.
Każdy tacos posmaruj serkiem naturalnym, dodaj sałatę, plastry awokado i łososia.