Tacos ziemniaczano-cukiniowe z serkiem, łososiem i ziołami

8 porcji
45 min
Łatwe
5 (Liczba ocen: 1)
Składniki
Wartości odżywcze
Tacos ziemniaczano-cukiniowe z serkiem, łososiem i ziołami
Tacos ziemniaczano-cukiniowe z serkiem, łososiem i ziołami
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania

Ziemniaki, cukinię i cebulę zetrzyj w robocie kuchennym, używając przystawki do tarcia. Do utartej masy dodaj: jajko, mąkę, ser, sól, ewentualnie pieprz.

Placki smaż na rozgrzanej patelni, lekko posmarowanej olejem. Placki powinny być wielkości tacosów i dosyć cienkie. Zdejmuj placki kiedy po obydwu stronach będą mieć złoty kolor.
Każdy tacos posmaruj serkiem naturalnym, dodaj sałatę, plastry awokado i łososia.
Porada
Masz ochotę na placki ziemniaczane, ale przeraża Cię perspektywa ich ścierania? Tarcza do tarcia surowych ziemniaków w robocie kuchennym MUM marki Bosch zrobi to za Ciebie!

Komentarze