Tartaletki z malinami i jeżynami
9 porcje
90 min
Średnie
Razowe tartaletki z użą ilością owoców i budyniem.
Składniki
200 g mąka razowa
150 g masło
1/2 szklanka mleko
1 szt. galaretka malinowa
1 szt. budyń waniliowy lub śmietankowy
500 g mrożone maliny i jeżyny
Tartaletki z malinami i jeżynami
Tartaletki z malinami i jeżynami
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Mąkę wymieszać z solą, dodać posiekane masło. Wyrobić ciasto stopniowo dodając mleko. Ciasto zmrozić przez ok pół godziny. Ciastem wylepić posmarowane masłem foremki i piec przez ok 15 min w temp. 180 stopni.
Maliny i jeżyny zagotowujemy podlewając nieznacznie wodą. Dodajemy galaretkę i studzimy. Gdy zacznie tężeć wlewamy w tartaletki. Budyń gotujemy wg przepisu. Nakładamy na tartaletki i dekorujemy jeżynami i malinami. Smacznego
Komentarze