Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

9 porcje

Czas wykonywania

90 min

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Razowe tartaletki z użą ilością owoców i budyniem.

Składniki

200 g mąka razowa
150 g masło
1/2 szklanka mleko
1 szt. galaretka malinowa
1 szt. budyń waniliowy lub śmietankowy
500 g mrożone maliny i jeżyny

Opis wykonania

Mąkę wymieszać z solą, dodać posiekane masło. Wyrobić ciasto stopniowo dodając mleko. Ciasto zmrozić przez ok pół godziny. Ciastem wylepić posmarowane masłem foremki i piec przez ok 15 min w temp. 180 stopni. Maliny i jeżyny zagotowujemy podlewając nieznacznie wodą. Dodajemy galaretkę i studzimy. Gdy zacznie tężeć wlewamy w tartaletki. Budyń gotujemy wg przepisu. Nakładamy na tartaletki i dekorujemy jeżynami i malinami. Smacznego
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych