Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

3 porcje

Czas wykonywania

15 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Do tej potrawy użyjesz:

Składniki

400 g polędwicy wołowej
2 średniej wielkości cebule
2 średnie ogórki kiszone
4 grzybki marynowane (nieduże)
6 szt. kaparów konserwowych
4 żółtka
50 ml oliwy z oliwek
3 szt. anchois
opcjonalnie: łyżeczka musztardy dijon

Opis wykonania

1

Mięso oczyszczamy z błon i żyłek, mielimy w robocie kuchennym za pomocą przystawki do mielenia lub siekamy bardzo drobno (tak aby nie ciągnęło się pod nożem). 

2

Obraną cebulę, ogórki, grzybki, kapary i anchois kroimy w drobną kosteczkę. Łączymy polędwicę z dodatkami, zachowując proporcje według swoich upodobań i smaków.

Porada

Uwielbiasz dania mięsne, kiełbasy i pasztety, ale przeraża Cię ich samodzielnie wykonanie? Sprawdź jak nasadka do mielenia mięsa w robocie kuchennym marki Bosch może Ci pomóc.



Bosh Logo
Bosh
3

Doprawiamy solą, pieprzem, oliwą i żółtkami.

Dla wzmocnienia ostrości można dodać posiekaną ostrą papryczkę.


Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Małgorzata
Pełna białka, świetna kolacja po siłowni. Moja babcia zawsze dodawała grzybki ale anchois wynosi to danie na wyższy poziom. Pycha💪🏻
Pafwvcio
Coś wspaniałego :D !
Radosław
Moi goście byli zachwyceni !