Tatar z polędwicy wołowej
3 porcje
15 min
Łatwe
5 (Liczba ocen: 1)
Składniki
Wartości odżywcze
Tatar z polędwicy wołowej według Mateusza Gesslera
Tatar z polędwicy wołowej według Mateusza Gesslera
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Mięso oczyszczamy z błon i żyłek, mielimy w robocie kuchennym za pomocą przystawki do mielenia lub siekamy bardzo drobno (tak aby nie ciągnęło się pod nożem).
Obraną cebulę, ogórki, grzybki, kapary i anchois kroimy w drobną kosteczkę. Łączymy polędwicę z dodatkami, zachowując proporcje według swoich upodobań i smaków.
Porada
Uwielbiasz dania mięsne, kiełbasy i pasztety, ale przeraża Cię ich samodzielnie wykonanie? Sprawdź jak nasadka do mielenia mięsa w robocie kuchennym marki Bosch może Ci pomóc.
Doprawiamy solą, pieprzem, oliwą i żółtkami.
Dla wzmocnienia ostrości można dodać posiekaną ostrą papryczkę.
Komentarze