Tatar z wędzonego łososia i awokado

3 porcje
30 min
Łatwe
Tatar na bazie wędzonego łososia, awokado i świeżego koperku. Idealna przystawka dla fanów tatara w nowoczesnej, zdrowej wersji. Warto znać takie pyszne przepisy i zaskoczyć swoich gości na przykład tatarem z łososia i awokado.
Składniki
200 g wędzonego łososia w plastrach
1 szt. awokado
1/2 szt. sok z połowy cytryny
2 łyżka świeżego posiekanego koperku
1 garść świeżo zmielony pieprz
Tatar z wędzonego łososia i awokado
Tatar z wędzonego łososia i awokado
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
1. Łososia drobno posiekać, wymieszać z posiekanym koperkiem, skropić sokiem z cytryny, doprawić pieprzem i dokładnie wymieszać. 2. Awokado pokroić drobną kosteczkę i również skropić sokiem z cytryny. 3. W metalowej obręczy układać na przemian warstwami: łosoś, awokado.
Komentarze