Tofucznica
4 porcje
20 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 1)
Wegańska wersja jajecznicy – tofucznica. To nic innego jak podsmażone tofu z ulubionymi dodatkami. W Akademii Smaku przygotowałem dla Was tofucznicę z cebulką i pomidorami oraz szczypiorkiem.
Składniki
1 kostka tofu naturalnego (ok. 250g)
1-2 łyżki oleju roślinnego
½ łyżeczki kurkumy
6 pomidorków koktajlowych
1 cebula
1 pęczek szczypiorku
Sól i grubo zmielony pieprz do smaku
Tofucznica
Tofucznica
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Cebulę obierz i drobno posiekaj. Na płycie grzewczej rozgrzej patelnię z olejem i podsmaż cebulę.
Tofu rozkrusz w dłoniach i dodaj na patelnię. Dodaj kurkumę, sól i pieprz.
Do składników dodaj pokrojone na połówki pomidorki koktajlowe.
Porada
Jak dobrać odpowiednią moc smażenia? Skorzystaj z systemu wyboru potraw PerfectChef w płytach indukcyjnych marki Bosch, który pomoże Ci dobrać najlepsze ustawienia mocy pól grzewczych.
Podsmaż, aż pomidory zmiękną. Na koniec dopraw jeszcze do smaku i posyp posiekanym szczypiorkiem.
Komentarze