Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

20 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Do tej potrawy użyjesz:
Tomek Lach bBdnbCbGc0kTCb
Wegańska wersja jajecznicy – tofucznica. To nic innego jak podsmażone tofu z ulubionymi dodatkami. W Akademii Smaku przygotowałem dla Was tofucznicę z cebulką i pomidorami oraz szczypiorkiem.

Składniki

1 kostka tofu naturalnego (ok. 250g)
1-2 łyżki oleju roślinnego
½ łyżeczki kurkumy
6 pomidorków koktajlowych
1 cebula
1 pęczek szczypiorku
Sól i grubo zmielony pieprz do smaku

Opis wykonania

1

Cebulę obierz i drobno posiekaj. Na płycie grzewczej rozgrzej patelnię z olejem i podsmaż cebulę.

2

Tofu rozkrusz w dłoniach i dodaj na patelnię. Dodaj kurkumę, sól i pieprz.

Do składników dodaj pokrojone na połówki pomidorki koktajlowe.

Porada

Jak dobrać odpowiednią moc smażenia? Skorzystaj z systemu wyboru potraw PerfectChef w płytach indukcyjnych marki Bosch, który pomoże Ci dobrać najlepsze ustawienia mocy pól grzewczych.



Bosh Logo
Bosh
3

Podsmaż, aż pomidory zmiękną. Na koniec dopraw jeszcze do smaku i posyp posiekanym szczypiorkiem.

Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Marta
Fajny wariant dla osób na wege :)