Tort Red Velvet Cake
![Tort Red Velvet Cake](https://akademiasmaku.pl/storage/7824/conversions/tort-red-velvet-cake-5006-single.webp)
4 porcje
Średnie
5 (Ilość ocen: 1)
Składniki
Wartości odżywcze
Tort Red Velvet Cake
Tort Red Velvet Cake
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
![1](https://akademiasmaku.pl/storage/9978/conversions/REJD67hWPlqdPs-thumb.webp)
Tortownicę o wymiarach 24cm smarujemy masłem i wykładamy pergaminem.
Smarujemy boki tortownicy i pergamin masłem, a następnie obsypujemy mielonymi migdałami.
Nagrzewamy piekarnik do 160°C.
![2](https://akademiasmaku.pl/storage/9979/conversions/j52v6pzrgLRJI8-thumb.webp)
Masło, cukier i cukier waniliowy wkładamy do robota kuchennego i miksujemy 8-10 minut na puszystą masę. Do masy dodajemy pojedynczo jajka i miksujemy na wolnych obrotach.
W oddzielnej misce mieszamy suche produkty (mąka, proszek, soda, kakao, sól) i dodajemy je do wcześniej przygotowanej masy przesiewając przez sitko.
Porada
Idealnie puszysty biszkopt? Domowa bita śmietana? Ich przygotowanie nigdy nie było prostsze. Sensor Control Plus w robocie kuchennym MUM marki Bosch automatycznie skończy pracę, gdy składniki będą idealnie ubite.
![Bosh Logo](https://akademiasmaku.pl/build/assets/bsh-7b7f8a3d.png)
![3](https://akademiasmaku.pl/storage/9980/conversions/56cYidUIHVjDs3-thumb.webp)
Delikatnie mieszamy, a na koniec dodajemy barwnik i maślankę.
Następnie przekładamy masę do tortownicy i pieczemy z termoobiegiem 45-50 min.
Upieczony i wystudzony biszkopt dzielimy na 3 równe części.
![4](https://akademiasmaku.pl/storage/9981/conversions/mTdjVsN7deRsnF-thumb.webp)
Schłodzoną śmietanę ubijamy na wysokich obrotach na sztywno z cukrem pudrem
Oddzielnie łączymy dwa rodzaje sera i mieszamy je z ubitą śmietaną, wyrabiamy na jednolitą masę.
![5](https://akademiasmaku.pl/storage/9982/conversions/rTr68ShYhxKk8h-thumb.webp)
Krem dzielimy na 4 części (dwie do przełożenia biszkoptu i dwie do obsmarowania boków i góry).
Tak przygotowane ciasto wkładamy do lodówki do schłodzenia.
Komentarze