Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Tort Red Velvet Cake

Opis wykonania

Tort Red Velvet Cake - krok 1

Tortownicę o wymiarach 24cm smarujemy masłem i wykładamy pergaminem. 

Smarujemy boki tortownicy i pergamin masłem, a następnie obsypujemy mielonymi migdałami. 

Nagrzewamy piekarnik do 160°C.

Tort Red Velvet Cake - krok 2

Masło, cukier i cukier waniliowy wkładamy do robota i miksujemy 8-10 minut na puszystą masę. Do masy dodajemy pojedynczo jajka i miksujemy na wolnych obrotach.

W oddzielnej misce mieszamy suche produkty (mąka, proszek, soda, kakao, sól) i dodajemy je do wcześniej przygotowanej masy przesiewając przez sitko.

Tort Red Velvet Cake - krok 3

Delikatnie mieszamy, a na koniec dodajemy barwnik i maślankę.

Następnie przekładamy masę do tortownicy i pieczemy z termoobiegiem 45-50 min.

Upieczony i wystudzony biszkopt dzielimy na 3 równe części.

Tort Red Velvet Cake - krok 4

Schłodzoną śmietanę ubijamy na wysokich obrotach na sztywno z cukrem pudrem

Oddzielnie łączymy dwa rodzaje sera i mieszamy je z ubitą śmietaną, wyrabiamy na jednolitą masę.

Tort Red Velvet Cake - krok 5

Krem dzielimy na 4 części (dwie do przełożenia biszkoptu i dwie do obsmarowania boków i góry).

Tak przygotowane ciasto wkładamy do lodówki do schłodzenia.