Tort Red Velvet Cake
4 porcje
Średnie
5 (Ilość ocen: 1)
Składniki
Wartości odżywcze
Tort Red Velvet Cake
Tort Red Velvet Cake
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Tortownicę o wymiarach 24cm smarujemy masłem i wykładamy pergaminem.
Smarujemy boki tortownicy i pergamin masłem, a następnie obsypujemy mielonymi migdałami.
Nagrzewamy piekarnik do 160°C.
Masło, cukier i cukier waniliowy wkładamy do robota kuchennego i miksujemy 8-10 minut na puszystą masę. Do masy dodajemy pojedynczo jajka i miksujemy na wolnych obrotach.
W oddzielnej misce mieszamy suche produkty (mąka, proszek, soda, kakao, sól) i dodajemy je do wcześniej przygotowanej masy przesiewając przez sitko.
Porada
Idealnie puszysty biszkopt? Domowa bita śmietana? Ich przygotowanie nigdy nie było prostsze. Sensor Control Plus w robocie kuchennym MUM marki Bosch automatycznie skończy pracę, gdy składniki będą idealnie ubite.
Delikatnie mieszamy, a na koniec dodajemy barwnik i maślankę.
Następnie przekładamy masę do tortownicy i pieczemy z termoobiegiem 45-50 min.
Upieczony i wystudzony biszkopt dzielimy na 3 równe części.
Schłodzoną śmietanę ubijamy na wysokich obrotach na sztywno z cukrem pudrem
Oddzielnie łączymy dwa rodzaje sera i mieszamy je z ubitą śmietaną, wyrabiamy na jednolitą masę.
Krem dzielimy na 4 części (dwie do przełożenia biszkoptu i dwie do obsmarowania boków i góry).
Tak przygotowane ciasto wkładamy do lodówki do schłodzenia.
Komentarze