

Tort na kruchym cieście z nadzieniem z masy twarożkowej i moreli.
Ze wszystkich składników zagnieść kruche ciasto i włożyć do lodówki. Tortownicę posmarować tłuszczem. Dwiema trzecimi ciasta wyłożyć dno tortownicy. Z reszty zrobić wałeczek i uformować brzeg o wysokości pieczenia 2-3 cm. Spód ciasta wielokrotnie ponakłuwać widelcem. Posypać migdałami i równomiernie rozłożyć na nim morele. Na masę utrzeć masło, cukier i jaja. W trakcie ucierania dodawać skórkę z cytryny,sok z cytryny, mąkę, twarożek. Przełożyć masę twarożkową do tortownicy. Ostrożnie posmarować odrobiną mleka. Piec jak podano poniżej. Po zakończeniu pieczenia tort serowy powinien pozostać jeszcze przez 20 minut w urządzeniu. Sposób nastawiania: gorące powietrze 160-170⁰C oraz mikrofalówka 180⁰C,30-40 minut. Czas pozostawienia potrawy w komorze: 20 minut