Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)

Składniki

6 dużych jaj
6 dużych ziemniaków
1 duża cebula (drobno posiekana)
szczypta soli
oliwa z oliwek
2 buraki
puszka czerwonej fasoli
czosnek

Opis wykonania

Peruwiański przysmak idealny na śniadanie

Opis przygotowania

Tortilla de patatas Daniela Ortegi - zdjęcie 1

  1. Obierz ziemniaki, pokrój je w kostkę, przygotuj inne składniki do tortilli (fasola, czosnek, awokado).
  2. Rozgrzej oliwę na patelni i usmaż na niej ziemniaki.
  3. Gdy ziemniaki będą miękkie, dodaj cebulę i smaż jeszcze chwilę.
  4. Przełóż ziemniaki z cebulą do miski i odstaw na bok, aby nieco przestygły.
  5. W misce wymieszaj jajka z solą, dodaj podsmażone ziemniaki z cebulą.
  6. Na niedużej patelni rozgrzej łyżkę oliwy z oliwek i wlej delikatnie masę jajeczno-ziemniaczaną.
  7. Smaż na małym ogniu pod przykryciem około 8 minut (na złoty kolor).
  8. Odwróć tortillę na drugą stronę (przyłóż do patelni talerz, po czym energicznie odwróć i delikatnie zsuń omlet z powrotem na patelnię) i smaż kolejne 5 minut.
  9. Smacznego!!
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych