Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Tortilla de patatas Daniela Ortegi

Opis wykonania

Peruwiański przysmak idealny na śniadanie

Opis przygotowania

Tortilla de patatas Daniela Ortegi - zdjęcie 1

  1. Obierz ziemniaki, pokrój je w kostkę, przygotuj inne składniki do tortilli (fasola, czosnek, awokado).
  2. Rozgrzej oliwę na patelni i usmaż na niej ziemniaki.
  3. Gdy ziemniaki będą miękkie, dodaj cebulę i smaż jeszcze chwilę.
  4. Przełóż ziemniaki z cebulą do miski i odstaw na bok, aby nieco przestygły.
  5. W misce wymieszaj jajka z solą, dodaj podsmażone ziemniaki z cebulą.
  6. Na niedużej patelni rozgrzej łyżkę oliwy z oliwek i wlej delikatnie masę jajeczno-ziemniaczaną.
  7. Smaż na małym ogniu pod przykryciem około 8 minut (na złoty kolor).
  8. Odwróć tortillę na drugą stronę (przyłóż do patelni talerz, po czym energicznie odwróć i delikatnie zsuń omlet z powrotem na patelnię) i smaż kolejne 5 minut.
  9. Smacznego!!