Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Toskańska zupa pomidorowa z mini pączkami

Opis wykonania

nadziewanymi serem mozzarella.Najlepsza z najlepszych.POLECAM.

Pomidory umyć,pozbawić szypułek,położyć na blaszce,włożyć do piekarnika nagrzanego do 180`C na ok.30min.Cebulę obrać,pokroić w cienkie piórka.W garnku rozgrzać oliwę,wrzucić cebulę delikatnie zeszklić,dodać pomidory pelati.Pomidory wyjąć z piekarnika obrać ze skórki wrzucić do garnka.zagnieść ubijakiem do ziemniaków (nie miksować),dodać koncentrat pomidorowy,czosnek.Chwilę dusić,zalać bulionem,doprawić do smaku.Zagotować. Drożdże,cukier,sól,ciepłe mleko,żółtka wymieszać w szerokiej misce,wlać wódkę,wsypać przesianą mąkę pszenną Dokładnie wyrobić ciasto kilka minut, aż ciasto będzie gładkie i łatwo będzie odchodzić od dłoni (wrazie potrzeby dolać mleko,lub dosypać mąki).Odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.Z ciasta uformować małe okrągłe pączusie.Do każdego pączka włożyć mały kawałek sera mozzarella,dokładnie zlepić.Pączki smażyć w głębokim oleju.Odsączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Zupę rozlać do miseczek,podawać z mini pączkami,udekorować świeżą bazylią.SMACZNEGO. ...

Bosch do kuchni