Tost z serem camembert i szynką
4 porcje
Średnie
3.75 (Ilość ocen: 4)
Pomysł na niecodziennie śniadanie.
Składniki
kromki chleba tostowego, wstępnie podpieczone
20 g masła
plasterki gotowanej, chudej szynki
plasterki jabłka
150 g sera Camembert
pieprz świeżo mielony
nieco świeżej posiekanej natki pietruszki
Tost z serem camembert i szynką
Tost z serem camembert i szynką
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Kromki chleba tostowego zrumienić w tosterze i posmarować masłem. Na całą powierzchnię tostów nałożyć plasterki szynki. Zamknięte naczynie z plasterkami jabłka ustawić na ruszcie na wysokości 1.
Poddusić jak podano poniżej. Plasterki jabłka ułożyć na tostach i dekoracyjnie rozmieścić na nich cienko pokrojone plasterki sera camembert. Doprawić tosty pieprzem, ułożyć na głębokiej blasze do pieczenia i piec na złoty kolor, jak poniżej.
Przed podaniem posypać pietruszką. Sposób nastawiania:
Duszenie jabłek: Mikrofalówka 600 W, 1-2 minuty.
Zapiekanie tostów: grill o dużej powierzchni, mocny, ok. 10 minut.
Komentarze