Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Pomysł na niecodziennie śniadanie.

Składniki

kromki chleba tostowego, wstępnie podpieczone
20 g masła
plasterki gotowanej, chudej szynki
plasterki jabłka
150 g sera Camembert
pieprz świeżo mielony
nieco świeżej posiekanej natki pietruszki

Opis wykonania

Kromki chleba tostowego zrumienić w tosterze i posmarować masłem. Na całą powierzchnię tostów nałożyć plasterki szynki. Zamknięte naczynie z plasterkami jabłka ustawić na ruszcie na wysokości 1.

Poddusić jak podano poniżej. Plasterki jabłka ułożyć na tostach i dekoracyjnie rozmieścić na nich cienko pokrojone plasterki sera camembert. Doprawić tosty pieprzem, ułożyć na głębokiej blasze do pieczenia i piec na złoty kolor, jak poniżej.

Przed podaniem posypać pietruszką. Sposób nastawiania:

Duszenie jabłek: Mikrofalówka 600 W, 1-2 minuty.

Zapiekanie tostów: grill o dużej powierzchni, mocny, ok. 10 minut.

Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Radosław
Tosty wychodzą rewelacyjne! Polecam. U mnie z dodatkiem sałatki!
Patrycja Lewandowska
Dodatek jabłka był zaskakujący :) Polecam spróbować