Tosty francuskie z pieczarkami
![Tosty francuskie z pieczarkami](https://akademiasmaku.pl/storage/7224/conversions/tosty-francuskie-z-pieczarkami-4392-single.webp)
4 porcje
20 min
Łatwe
Składniki
Tosty francuskie z pieczarkami
Tosty francuskie z pieczarkami
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
![1](https://akademiasmaku.pl/storage/8276/conversions/NnlZZDrdy6AZmo-thumb.webp)
Jajko wymieszaj z łyżką mleka, dodaj sól i pieprz.
Pieczarki oczyść i pokrój w plasterki. Grzyby umieść na patelni z rozgrzaną 1 łyżką oliwy z oliwek.
![2](https://akademiasmaku.pl/storage/8277/conversions/4Cye2XWbn3wWdm-thumb.webp)
Smaż na większej mocy płyty grzewczej przez około 3 minuty, lekko rumieniąc. Odstaw.
![3](https://akademiasmaku.pl/storage/8278/conversions/xW8tKk4EfnhxB1-thumb.webp)
W masie jajecznej zanurz kromki chleba z obu stron, lekko przy tym je przyciskając, aby wchłonęły jak najwięcej do środka.
Tosty smaż na średniej mocy palnika, na patelni z masłem (najlepiej użyć klarowanego), do czasu aż pięknie się zrumienią, a następnie przewróć na drugą stronę i nałóż plasterek sera i pokrojone pieczarki.
Podawaj posypane świeżo zmielonym pieprzem i świeżymi ziołami.
Komentarze