Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Tradycyjna zupa z gumi-jagód według przepisu Babci Buni

Opis wykonania

Sekrety przepis na zupę krem z czerwonej kapusty z dodatkiem twarożkowych kopytek.

1. Kapustę szatkujemy. A ziemniaki obieramy i kroimy w drobną kostkę. 2. Rozgrzewamy w garnku olej kokosowy i podsmażamy na nim cebulę i czosnek. Dodajemy ziemniaki i kapustę i jeszcze chwilę razem podsmażamy. 3. Dolewamy bulion i gotujemy ok 20minut. Dodajemy kostkę serka topionego i blendujemy na gładki krem. Doprawiamy solą i pieprzem. 4. W misce łączymy ze sobą twarożek, mąkę, pietruszkę, szpinak i szczyptę soli. Zagniatamy składniki na gładkie ciasto, które następnie rolujemy i kroimy na małe kopytka. 5. Kluseczki wrzucamy na wrzącą wodę i gotujemy ok 5minut (można je potem lekko podsmażyć na oleju kokosowym). 6. Zupę podajemy z kluseczkami i dekorujemy marchewką. Smacznego!