Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Tradycyjna zupa z gumi-jagód według przepisu Babci Buni

Tradycyjna zupa z gumi-jagód według przepisu Babci Buni
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

50 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Sekrety przepis na zupę krem z czerwonej kapusty z dodatkiem twarożkowych kopytek.

Składniki

1/4 szt. kapusta czerwona
1 szt. cebula
2 szt. ziemniaki
czosnek
2 łyżka olej kokosowy
2 szczypta pieprz
2 szczypta sól
300 ml bulion warzywny
1 trójkąt szt. serek topiony naturalny
100 g twaróg chudy
1/2 szklanka mąka zbożowa (żytnia)
2 łyżeczka natka pietruszki
100 g szpinak
1 szt. marchewka

Opis wykonania

1. Kapustę szatkujemy. A ziemniaki obieramy i kroimy w drobną kostkę. 2. Rozgrzewamy w garnku olej kokosowy i podsmażamy na nim cebulę i czosnek. Dodajemy ziemniaki i kapustę i jeszcze chwilę razem podsmażamy. 3. Dolewamy bulion i gotujemy ok 20minut. Dodajemy kostkę serka topionego i blendujemy na gładki krem. Doprawiamy solą i pieprzem. 4. W misce łączymy ze sobą twarożek, mąkę, pietruszkę, szpinak i szczyptę soli. Zagniatamy składniki na gładkie ciasto, które następnie rolujemy i kroimy na małe kopytka. 5. Kluseczki wrzucamy na wrzącą wodę i gotujemy ok 5minut (można je potem lekko podsmażyć na oleju kokosowym). 6. Zupę podajemy z kluseczkami i dekorujemy marchewką. Smacznego!
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych