Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

25 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Placuszki smakują cudnie z każdym dodatkiem (masło orzechowe,dżem 100% owoców,owoce,domową nutellą(jogurt naturalny+kakao/karob+słodzik)

Składniki

250 g kostka twarogu
jajka
40 g budyń śmietankowy lub waniliowy
30 g słodzidło(ksylitol,miód,erytrytol)

Opis wykonania

Wykonanie: Jeśli spieszymy się do pracy, szkoły to wystarczy: rozgrzać patelnie z odrobiną oleju kokosowego, wszystkie składniki wrzucić do blendera i zmiksować na gładką masę po czym usmażyć placuszki:) Jeśli mamy trochę wiecej czasu i chcemy puszyste placuszki: Odzielamy żółtka od białek.Białka ubijamy.Reszte składników miksujemy na gładką masę. Delikatnie łączymy białka z masą, smażymy placuszki i GOTOWE :)) Smaczego!
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
MiszelPiszel
Nigdy nie dodawałam budyniu do ciasta,ale chętnie spróbuję, tak smakowicie wyglądają.
Aleksandra J
W smaku dobre, ale konsystencja trochę mi nie odpowiada ;)
zielone_obloczki
Placuszki mocno twarogowe. Dzięki temu są sycące 😁