twarogowo-budyniowe placuszki
4 porcje
25 min
Łatwe
Placuszki smakują cudnie z każdym dodatkiem (masło orzechowe,dżem 100% owoców,owoce,domową nutellą(jogurt naturalny+kakao/karob+słodzik)
Składniki
250 g kostka twarogu
jajka
40 g budyń śmietankowy lub waniliowy
30 g słodzidło(ksylitol,miód,erytrytol)
twarogowo-budyniowe placuszki
twarogowo-budyniowe placuszki
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Wykonanie:
Jeśli spieszymy się do pracy, szkoły to wystarczy:
rozgrzać patelnie z odrobiną oleju kokosowego, wszystkie składniki wrzucić do blendera i zmiksować na gładką masę po czym usmażyć placuszki:)
Jeśli mamy trochę wiecej czasu i chcemy puszyste placuszki:
Odzielamy żółtka od białek.Białka ubijamy.Reszte składników miksujemy na gładką masę.
Delikatnie łączymy białka z masą, smażymy placuszki i GOTOWE :))
Smaczego!
Komentarze