30 min P0DT0H30M0S P0DT0H30M0S Średnie dla 4 osób Akademia Smaku Do tej potrawy użyjesz Blendery ręczne i kielichowe Drukuj lub pobierz PDF Nie wygaszaj ekranu Udostępnij Tweet Pin it
Opis wykonania Trochę ostrości i szczypta łagodności w postaci marynowanych udek z kurczaka. Udka ponacinaj głęboko nożem w kilku miejscach. Składniki marynaty dokładnie wymieszaj w blenderze Mięso zalej marynatą, wymieszaj, aby wszystkie kawałki się nią pokryły i odstaw na minimum kilka godzin do lodówki (najlepiej na całą noc). Tak przygotowane kawałki kurczaka ułóż na rozgrzanym grillu. Grilluj do momentu aż zaczną się pięknie rumienić, a wewnątrz będą jeszcze soczyste. Porady Krojenie i siekanie to czasochłonne czynności. Możesz wykonać je szybciej przy pomocy uniwersalnego rozdrabniacza do blendera ręcznego marki Bosch.