Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Średnie


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Trochę ostrości i szczypta łagodności w postaci marynowanych udek z kurczaka.

Składniki

200 ml jogurtu naturalnego
2 ząbki czosnku
2 cm świeżego i drobno posiekanego imbir
1 łyżeczka mielonego kuminu
1 łyżeczka rozdrobnionych ziaren kolendry
1 łyżeczka kurkumy
Płatki chili lub chili w proszku
Sól
Pieprz

Opis wykonania

  1. Udka ponacinaj głęboko nożem w kilku miejscach.
  2. Składniki marynaty dokładnie wymieszaj w blenderze
  3. Mięso zalej marynatą, wymieszaj, aby wszystkie kawałki się nią pokryły i odstaw na minimum kilka godzin do lodówki (najlepiej na całą noc).
  4. Tak przygotowane kawałki kurczaka ułóż na rozgrzanym grillu.
  5. Grilluj do momentu aż zaczną się pięknie rumienić, a wewnątrz będą jeszcze soczyste.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych

Powiązane przepisy

Pasta jajeczna
Ilośc porcji

2

Czas wykonywania

15 min

Poziom trudności

Łatwe