Udka kurczaka w marynacie jogurtowej
4 porcje
30 min
Średnie
5 (Ilość ocen: 1)
Trochę ostrości i szczypta łagodności w postaci marynowanych udek z kurczaka.
Składniki
200 ml jogurtu naturalnego
2 ząbki czosnku
2 cm świeżego i drobno posiekanego imbir
1 łyżeczka mielonego kuminu
1 łyżeczka rozdrobnionych ziaren kolendry
1 łyżeczka kurkumy
Płatki chili lub chili w proszku
Sól
Pieprz
Udka kurczaka w marynacie jogurtowej
Udka kurczaka w marynacie jogurtowej
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
- Udka ponacinaj głęboko nożem w kilku miejscach.
- Składniki marynaty dokładnie wymieszaj w blenderze
- Mięso zalej marynatą, wymieszaj, aby wszystkie kawałki się nią pokryły i odstaw na minimum kilka godzin do lodówki (najlepiej na całą noc).
- Tak przygotowane kawałki kurczaka ułóż na rozgrzanym grillu.
- Grilluj do momentu aż zaczną się pięknie rumienić, a wewnątrz będą jeszcze soczyste.
Komentarze