Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

VEGE SMALEC -ze skwarkami ;)

Opis wykonania

Z pewością zachwyci was smak wegańskiego smalcu z chrupiącymi skwarkami z kaszy gryczanej.

SKWARKI-Kaszę gryczaną gotujemy al'dente ( musi być lekko niedogotowana). Ugotowaną kaszę mieszamy z oliwą z oliwek, wędzoną papryką, solą i pieprzem. Piekarnik nagrzewamy do 180 st. Na papier do pieczenia rozkładamy kasze i pieczemy ją ok 20 minut aż będzie chrupiąca. SMALEC- kaszę jaglaną gotujemy i studzimy. Cebulę szatkujemy i szklimy na patelni. Jabłko ścieramy i dodajemy do cebulki. Dodajemy majeranek, liść laurowy i ziele angielskie. Dusimy całość do miękkości. Wyjmujemy listki i ziele. Kaszę jaglana blendujemy z jabłkami i cebulka na gładką masę. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Dodajemy skwarki z kaszy. Podajemy z dobrej jakości pieczywem pełnoziarnistym ,warzywami i kiełkami,