Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

35 min

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Z pewością zachwyci was smak wegańskiego smalcu z chrupiącymi skwarkami z kaszy gryczanej.

Składniki

100 g kasza jaglana
100 g kasza gryczana
1 szt. jabłko
1 szt. cebula
2 łyżka oliwa z oliwek
1 łyżka papryka wędzona
2 szt. liść laurowy
1 łyżka majeranek

Opis wykonania

SKWARKI-Kaszę gryczaną gotujemy al'dente ( musi być lekko niedogotowana). Ugotowaną kaszę mieszamy z oliwą z oliwek, wędzoną papryką, solą i pieprzem. Piekarnik nagrzewamy do 180 st. Na papier do pieczenia rozkładamy kasze i pieczemy ją ok 20 minut aż będzie chrupiąca. SMALEC- kaszę jaglaną gotujemy i studzimy. Cebulę szatkujemy i szklimy na patelni. Jabłko ścieramy i dodajemy do cebulki. Dodajemy majeranek, liść laurowy i ziele angielskie. Dusimy całość do miękkości. Wyjmujemy listki i ziele. Kaszę jaglana blendujemy z jabłkami i cebulka na gładką masę. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Dodajemy skwarki z kaszy. Podajemy z dobrej jakości pieczywem pełnoziarnistym ,warzywami i kiełkami,
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych