Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Wafle ryżowe z pastą z bobu i ciecierzycy

Wafle ryżowe z pastą z bobu i ciecierzycy
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Krem z bobu i ciecierzycy to u mnie w domu kanapkowa pasta mocy. Bogata w białko, zdrowe tłuszcze roślinne, delikatna w smaku.

Składniki

3 łyżka pasta z ciecierzycy (gotowa lub domowa)
200 g bób
1 garść świeża natka pietruszki
2 łyżka oliwa
1 łyżka sok z cytryny

Opis wykonania

Bób gotuj na średniej mocy palnika w osolonej wodzie przez około 20 minut. Po tym czasie bób odcedź i odstaw do wystudzenia. Ostudzony bób obierz ze skórek i wrzuć do większej miseczki. Teraz rozdrobnij go widelcem, dodaj trzy solidne łyżki pasty z ciecierzycy, oliwę, sok z cytryny, pieprz i sól do smaku i zblenduj na gładką masę. W razie potrzeby, gdyby krem był zbyt gęsty, powoli dodawaj zimną wodę. Podawaj z pieczywem lub tak jak ja z naturalnymi waflami ryżowymi.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych