Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Bardzo zdrowa wersja tradycyjnego leczo, z duuuużą ilością kolorowych warzyw, z dodatkiem parówki z indyka.

Składniki

6 szt. parówki z indyka
1 szt. cukinia
0,5 szt. papryka czerwona
0,5 szt. papryka żółta
1 szt. pomidor malinowy
6 szt. pieczarki
15 szt. pestki dyni
2 szczypta natka pietruszki

Opis wykonania

Parówki kroimy w plasterki i podsmażamy na patelni. Dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę, po ok. 3 minutach dodajemy pokrojoną w kostkę cukinię. Całość dusimy pod przykryciem ok 5 minut. Dorzucamy pokrojone w paski pieczarki i pomidor, całość dusimy jeszcze ok 8-10 minut. Nakładamy porcję leczo i posypujemy pestkami dyni oraz natką pietruszki.

Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Nastassia Mamaieva
Ekspresowe, dobre i pożywne danie 👍
Monka
U mnie w domu leczo zawsze jest z parówką