Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Wątróbki drobiowe z serem i przyprawami. podawane z grzankami.

Składniki

1/2 kg wątróbek drobiowych
1/2 kg białego sera (bruser)
cebule
2-3 łyżka oleju
1 łyżka listków świeżego i suszonego tymianku
bazylia suszona
majeranek
ząbki czosnku
sól, pieprz
bagietka

Opis wykonania

Ser wyrób z przyprawami – solą, pieprzem, tymiankiem suszonym, bazylią, majerankiem, czosnkiem wyciskanym. Wątróbkę umyj, oczyść i osusz – usmaż i ułóż na półmisku. Cebulkę pokrój w plastry, zeszklij z przyprawami, układaj na wątróbce, a na wierzch połóż wyrobiony z przyprawami i czosnkiem serek. Posyp świeżym tymiankiem. Podziel na 4 porcje, podawaj ze złocistymi grzankami z bagietki pokrojonej po skosie.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych