Wątróbki z serem bruser
4 porcje
Średnie
Wątróbki drobiowe z serem i przyprawami. podawane z grzankami.
Składniki
1/2 kg wątróbek drobiowych
1/2 kg białego sera (bruser)
cebule
2-3 łyżka oleju
1 łyżka listków świeżego i suszonego tymianku
bazylia suszona
majeranek
ząbki czosnku
sól, pieprz
bagietka
Wątróbki z serem bruser
Wątróbki z serem bruser
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Ser wyrób z przyprawami – solą, pieprzem, tymiankiem suszonym, bazylią, majerankiem, czosnkiem wyciskanym. Wątróbkę umyj, oczyść i osusz – usmaż i ułóż na półmisku. Cebulkę pokrój w plastry, zeszklij z przyprawami, układaj na wątróbce, a na wierzch połóż wyrobiony z przyprawami i czosnkiem serek. Posyp świeżym tymiankiem. Podziel na 4 porcje, podawaj ze złocistymi grzankami z bagietki pokrojonej po skosie.
Komentarze