Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Wędzona sałatka z kaszą jaglaną

Opis wykonania

Kasza jaglana+ wędzona makrela+ warzywa? Taaak,to jest pyszne!

Kaszę jaglaną moczę przez co najmniej pół godziny,następnie dokładnie płuczę ją pod zimną wodą. W garnku zagotowuję wodę i wsypuję do niej kaszę wraz z odrobiną soli oraz oliwy. Przykrywam i gotuję na małym ogniu przez ok. 15 min. Następnie odstawiam ją na bok by stała się idealnie sypka. Pomidora,cebulkę,oliwki,szczypiorek kroję. W miseczkę wrzucam kaszę jaglaną, dodaję kawałki wędzonej makreli oraz resztę składników. Doprawiam do smaku pieprzem,skrapiam 1 łyżką soku z cytryny oraz szczyptą wędzonej papryki.Wykładam na talerz i posypuję prażonymi pestkami dyni.