Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Wegański wiosenny torcik

Opis wykonania

Wegański torcik bez pieczenia. Super łatwy przepis na pyszny deser.

Dowolne orzechy/pistacje lub migdały, blendujemy. Rodzynki moczymy we wrzątku ok 2 min. odciskamy i też blendujemy. Dodajemy zblendowane dowolne orzechy/migdały/pistacje oraz olej kokosowy i całość znów blendujemy. Kiedy stworzy maskę wykładamy na dnie 4 większych foremek. Z mleczka kokosowego odlewamy wodę i gotujemy w niej agar ok. 3 min. potem łączymy z syropem z agawy. herbatą matcha oraz z resztą mleczka (wymieszanego z wiórkami kokosowymi) i wylewamy na przygotowane wcześniej spody. Całość chłodzimy w lodówce ok 2 godz. Jeśli nie lubimy zielonej herbaty matach możemy ją zastąpić ekstraktem z czarnej kawy. Bajecznie proste, szybkie, zdrowe i bez pieczenia. Wegański prosty przepis.

Bosch do kuchni