Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

15 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Wegański torcik bez pieczenia. Super łatwy przepis na pyszny deser.

Składniki

1 szklanka Mleko kokosowe
1/2 szklanka Orzechy lub migdały
1 łyżeczka Agar
2 łyżka Syrop z agawy
1 łyżeczka Herbata matcha
1/2 szklanka Rodzynki
2 łyżka Olej kokosowy

Opis wykonania

Dowolne orzechy/pistacje lub migdały, blendujemy. Rodzynki moczymy we wrzątku ok 2 min. odciskamy i też blendujemy. Dodajemy zblendowane dowolne orzechy/migdały/pistacje oraz olej kokosowy i całość znów blendujemy. Kiedy stworzy maskę wykładamy na dnie 4 większych foremek. Z mleczka kokosowego odlewamy wodę i gotujemy w niej agar ok. 3 min. potem łączymy z syropem z agawy. herbatą matcha oraz z resztą mleczka (wymieszanego z wiórkami kokosowymi) i wylewamy na przygotowane wcześniej spody. Całość chłodzimy w lodówce ok 2 godz. Jeśli nie lubimy zielonej herbaty matach możemy ją zastąpić ekstraktem z czarnej kawy. Bajecznie proste, szybkie, zdrowe i bez pieczenia. Wegański prosty przepis.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych