Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Pyszne wege burgery nawet dla mięsożerców takich jak mój Mąż! /Zdjęcie przed upieczeniem

Składniki

1 puszka szt. Czarna fasola
1/2 szt. Zielona papryka
1/2 szt. Cebula
3 szt. Czosnek (Ząbki)
1 szt. Jajko
1 łyżeczka Chilli suszone
1 łyżeczka Kumin
1/2 szklanka Bułka tarta

Opis wykonania

Piekarnik nagrzewamy 180 C. Odsaczamy fasolę na sitku, oplukujemy i pozostawiamy na sitku do obsuszenia/odciekania. Paprykę,cebulę,czosnek i przyprawy miksujemy w blenderze na w miarę gładko. Ugniatamy fasolę tluczkiem do ziemniaków albo też blendujemy ale nie na super gładką masę (nie robimy hummusu tylko masę na burgery ;)). Obie części mieszamy, dodajemy jajko, bułkę. Mieszasz aż się połączy w gęsta mase. Wymaga to trochę czasu. Można też odstawić na chwilę. Formujemy kotlety i pieczemy po 10 min z każdej strony na blaszce. Podawać można jako tradycyjnego burgera w bułce lub z surówką na talerzu. Moja rodzina je uwielbia!

Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych