Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Gulasz z mięsa wołowego z papryką i pomidorami.

Składniki

400 g cebuli
ząbki czosnku
500 g wołowego mięsa na gulasz
pieprz
duża czerwona papryka
1 łyżka papryki słodkiej w proszku
1 łyżeczka słodkiej papryki
1 łyżeczka octu
mała puszka obranych pomidorów (ok. 400 g)
sól
liście bobkowe
1 łyżeczka mąki
10 g masła topionego
sól i pieprz
1 łyżka słodkiej śmietany (ewentualnie)

Opis wykonania

Obrać cebulę i czosnek. Cebulę pokroić w ósemki, a czosnek w cienkie plasterki. Doprawić mięso pieprzem. Paprykę umyć, usunąć nasiona na kawałki. Wszystkie składniki włożyć do jednego naczynia z pokrywką. Z mąki i roztopionego masła uformować kulę mączno-tłuszczową i włożyć do naczynia. Naczynie zamknąć pokrywką i gotować w podany sposób. Od czasu do czasu zamieszać. Po upływie czasu gotowania pozostawić jeszcze na 10 minut we wyłączonym piekarniku do "uspokojenia". Następnie doprawić solą, pieprzem i w zależności od upodobania słodką śmietana. Sposób nastawiania: gorące powietrze 220-240⁰C oraz mikrofalówka 180 W, 55-55 minut. Czas uspokojenia: 10 minut.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych