

Gulasz z mięsa wołowego z papryką i pomidorami.
Obrać cebulę i czosnek. Cebulę pokroić w ósemki, a czosnek w cienkie plasterki. Doprawić mięso pieprzem. Paprykę umyć, usunąć nasiona na kawałki. Wszystkie składniki włożyć do jednego naczynia z pokrywką. Z mąki i roztopionego masła uformować kulę mączno-tłuszczową i włożyć do naczynia. Naczynie zamknąć pokrywką i gotować w podany sposób. Od czasu do czasu zamieszać. Po upływie czasu gotowania pozostawić jeszcze na 10 minut we wyłączonym piekarniku do "uspokojenia". Następnie doprawić solą, pieprzem i w zależności od upodobania słodką śmietana. Sposób nastawiania: gorące powietrze 220-240⁰C oraz mikrofalówka 180 W, 55-55 minut. Czas uspokojenia: 10 minut.