Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

1 porcja

Czas wykonywania

15 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Kolorowe,pachnące wiosną roladki warzywne z dodatkiem Wędzonego Łososia oraz chrupiących grzanek owsianych.

Składniki

50 g Łosoś wędzony
0,5 szt. ogórek świeży szklarniowy
0,5 szt. marchew średnia
0,5 szt. szczypiorek pęczek
10 g cebula czerwona
50 g Papryka czerwona
50 g Chleb owsiany
1 łyżeczka serek śmietankowy bieluch o obniżonej zawartości tłuszczu
1 łyżeczka sok z cytryny
1 szczypta czarnuszka

Opis wykonania

W pierwszej kolejności Kromkę pieczywa kroję w paski i układam na suchej rozgrzanej patelni. W trakcie gdy pieczywo się rumieni wszystkie warzywa dokładnie myję i obieram. Obieraczką kroję plasterki ogórka.Marchew,paprykę i resztę ogórka kroję w słupki. Cebulę w piórka. Plastry Łososia dzielę na paski. Część łodyżek szczypiorku przelewam ciepłą wodą by zmiękły,resztę pozostawiam w pełni surową. Podpieczone,chrupiące paski pieczywa zdejmuję z ognia. Układam roladki kolejno na desce: Plaster ogórka zielonego,na niego plaster wędzonego łososia którego przesmarowuję odrobiną serka śmietankowego. Na brzegu mojej roladki układam warzywa wraz z grzanką z pieczywa owsianego. Delikatnie zwijam w rulon. Powstałą roladkę wiążę dodatkowo łodyżką zmoczonego wcześniej szczypiorku by całość lepiej się trzymała. Skrapiam delikatnie sokiem z cytryny. Czynność powtarzam do skończenia się produktów. Układam na talerzu. Posypuję na koniec delikatnie czarnuszką.

Porada Szefa

Co zrobić, żeby olej nie pryskał podczas smażenia?

Podczas smażenia tłuszcz często pryska na wszystkie strony, brudząc kuchenkę, blat i ubranie. Dowiedz się co zrobić żeby olej nie pryskał podczas smażenia.

Bosh
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Liczba ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych