Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

1 porcje

Czas wykonywania

15 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Kolorowe,pachnące wiosną roladki warzywne z dodatkiem Wędzonego Łososia oraz chrupiących grzanek owsianych.

Składniki

50 g Łosoś wędzony
0,5 szt. ogórek świeży szklarniowy
0,5 szt. marchew średnia
0,5 szt. szczypiorek pęczek
10 g cebula czerwona
50 g Papryka czerwona
50 g Chleb owsiany
1 łyżeczka serek śmietankowy bieluch o obniżonej zawartości tłuszczu
1 łyżeczka sok z cytryny
1 szczypta czarnuszka

Opis wykonania

W pierwszej kolejności Kromkę pieczywa kroję w paski i układam na suchej rozgrzanej patelni. W trakcie gdy pieczywo się rumieni wszystkie warzywa dokładnie myję i obieram. Obieraczką kroję plasterki ogórka.Marchew,paprykę i resztę ogórka kroję w słupki. Cebulę w piórka. Plastry Łososia dzielę na paski. Część łodyżek szczypiorku przelewam ciepłą wodą by zmiękły,resztę pozostawiam w pełni surową. Podpieczone,chrupiące paski pieczywa zdejmuję z ognia. Układam roladki kolejno na desce: Plaster ogórka zielonego,na niego plaster wędzonego łososia którego przesmarowuję odrobiną serka śmietankowego. Na brzegu mojej roladki układam warzywa wraz z grzanką z pieczywa owsianego. Delikatnie zwijam w rulon. Powstałą roladkę wiążę dodatkowo łodyżką zmoczonego wcześniej szczypiorku by całość lepiej się trzymała. Skrapiam delikatnie sokiem z cytryny. Czynność powtarzam do skończenia się produktów. Układam na talerzu. Posypuję na koniec delikatnie czarnuszką.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych

Powiązane przepisy