


Kolorowe,pachnące wiosną roladki warzywne z dodatkiem Wędzonego Łososia oraz chrupiących grzanek owsianych.
W pierwszej kolejności Kromkę pieczywa kroję w paski i układam na suchej rozgrzanej patelni. W trakcie gdy pieczywo się rumieni wszystkie warzywa dokładnie myję i obieram. Obieraczką kroję plasterki ogórka.Marchew,paprykę i resztę ogórka kroję w słupki. Cebulę w piórka. Plastry Łososia dzielę na paski. Część łodyżek szczypiorku przelewam ciepłą wodą by zmiękły,resztę pozostawiam w pełni surową. Podpieczone,chrupiące paski pieczywa zdejmuję z ognia. Układam roladki kolejno na desce: Plaster ogórka zielonego,na niego plaster wędzonego łososia którego przesmarowuję odrobiną serka śmietankowego. Na brzegu mojej roladki układam warzywa wraz z grzanką z pieczywa owsianego. Delikatnie zwijam w rulon. Powstałą roladkę wiążę dodatkowo łodyżką zmoczonego wcześniej szczypiorku by całość lepiej się trzymała. Skrapiam delikatnie sokiem z cytryny. Czynność powtarzam do skończenia się produktów. Układam na talerzu. Posypuję na koniec delikatnie czarnuszką.