Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

1 porcje

Czas wykonywania

20 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

1 (Ilość ocen: 1)


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Kolejny posiłek w pudełku w stylu japońskim :)

Składniki

1 szt. torebka ryżu
1 szt. jajko
0,5 szt. tofu
0,5 szt. ogórek
1 szt. kawałek glonu nori
1 szt. małą cebula
2 łyżka keczup
1 łyżka sos sojowy
1 szt. czosnek granulowany
1 szczypta sól i pieprz
0,5 szt. parówka

Opis wykonania

Podsmażyć cebulę i doprawić solą oraz pieprzem. Do cebuli dodać ugotowany ryż i keczup. Całość wymieszać. Na osobnej patelni usmażyć pokrojone w kosteczkę tofu z dodatkiem czosnku i sosu sojowego. Jajko ugotować na twardo i przyozdobić glonami oraz odrobiną keczupu. Ogórki umyć i pokroić razem ze skórką. Parówkę (może być sojowa) rozciąć tak, aby przypominała ośmiorniczkę. Podsmażyć ją na patelni.. Wszystkie składniki ułożyć w pudełku. Smacznego :)
Oceń przepis
Średnia ocen: 1, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych