Wigilijna kapusta z grochem
4 porcje
Łatwe
Składniki
Wigilijna kapusta z grochem
Wigilijna kapusta z grochem
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Nasiona grochu zalej wrzątkiem i odstaw do napęcznienia na całą noc.
Marchew zetrzyj na tarce, a białą kapustę drobno posiekaj.
Porada
Akcesoria do robota MaxiiMUM usprawnią przygotowanie wielu dań. Dzięki szatkownicy do warzyw szybko i łatwo pokroisz kapustę oraz marchew.
Do garnka przełóż kapustę kiszoną i świeżą, marchew oraz przyprawy. Całość podlej wodą i gotuj na małym ogniu do miękkości. W tym samym czasie ugotuj groch.
Cebulę obierz, pokrój w kostkę i podsmaż na 1 łyżce oleju. Gdy będzie szklista, dodaj do niej groch. Podsmażaj chwilę razem, a następnie dodaj całość do garnka z kapustą. Gotuj na małym ogniu około 15 minut.
Z masła i mąki przygotuj zasmażkę. Gdy będzie złocista, dodaj do gotującej się kapusty. Wymieszaj, gotuj jeszcze 5 minut i ściągnij z ognia. Podawaj na ciepło.
Komentarze