Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Wypróbuj przepis, dodaj komentarz ze zdjęciem i wygraj! Dowiedz się więcej
Szczegóły w regulaminie.


Wiosenna tortilla z łososiem i jajem

Wiosenna tortilla z łososiem i jajem
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Tortilla z jajkiem, łososiem i sałatą - świetne połączenie smaków.

Składniki

2 szt. Tortilla pszenna
1 szt. Jaja
10 dkg Łosoś wędzony sałatkowy
Szczypiorek
Ogórek
Miks sałat
Jogurt
Czosnek ząbki
Sól, pieprz

Opis wykonania

Ugotuj jaja na twardo, ostudź, obierz, pokrój w ćwiartki. Zetrzyj kawałek ogórka na tarce, przeciśnij czosnek przez praskę i zmieszaj z jogurtem, dopraw solą. Pokrój ogórka w słupki zmieszaj z sałatą. Tortillę zawiń w rożek i wypełnij sałatą w prawie 1∕2 wrzuć dwie ćwiartki jaja i część łososia, dołóż sałaty do 3∕4 wysokości i dodaj resztę łososia, polej sosem połóż pozostałe dwie ćwiartki jaja, obsyp szczypiorkiem.
Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Patrycja Lewandowska
Świetna przekąska w ciągu dnia. Zrobiłam od razu więcej sztuk na następne dni