Wołowina z rzodkiewkami
4 porcje
40 min
Średnie
Przepis który kiedyś robiła moja babcia jednak ja trochę zmieniłam jednak smak i całość zachowała tradycję i to coś co zachowuje smak wołowiny pyszota
Składniki
50 dkg wołowiana chuda polędwica/ligawa /
2 szt. cebula
2 szt. rzodkiewka
3 szklanka bulion
2 łyżka przecier pomidorowy
2 łyżeczka oliwa
1 szczypta sół
1 szczypta pieprz
1 szczypta cukier
1 łyżka mąka
Wołowina z rzodkiewkami
Wołowina z rzodkiewkami
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Wołowinę oczyścić pokroić w kostkę lekko rozbić posypać pieprzem,solą następnie oprószyć mąką i smażyć na oliwie dodać pokrojoną cebulę w plasterki chwile podsmażyć .Przełożyć do garnka podlać bulionem i dusić aż mięso będzie miękkie około 40 minut.Dać następnie oczyszczone i pokrojone rzodkiewki dusić 15 minut dodać przecier pomidorowy doprawić solą,pieprzem i cukrem .Podawać wg uznania
Komentarze