Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

40 min

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Przepis który kiedyś robiła moja babcia jednak ja trochę zmieniłam jednak smak i całość zachowała tradycję i to coś co zachowuje smak wołowiny pyszota

Składniki

50 dkg wołowiana chuda polędwica/ligawa /
2 szt. cebula
2 szt. rzodkiewka
3 szklanka bulion
2 łyżka przecier pomidorowy
2 łyżeczka oliwa
1 szczypta sół
1 szczypta pieprz
1 szczypta cukier
1 łyżka mąka

Opis wykonania

Wołowinę oczyścić pokroić w kostkę lekko rozbić posypać pieprzem,solą następnie oprószyć mąką i smażyć na oliwie dodać pokrojoną cebulę w plasterki chwile podsmażyć .Przełożyć do garnka podlać bulionem i dusić aż mięso będzie miękkie około 40 minut.Dać następnie oczyszczone i pokrojone rzodkiewki dusić 15 minut dodać przecier pomidorowy doprawić solą,pieprzem i cukrem .Podawać wg uznania
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych