Wołowina z rzodkiewkami
                                            4 porcje
40 min
Średnie
                    Przepis który kiedyś robiła moja babcia jednak ja trochę zmieniłam jednak smak i całość zachowała tradycję i to coś co zachowuje smak wołowiny pyszota
                
                Składniki
50 dkg wołowiana chuda polędwica/ligawa /
                                                            2 szt. cebula
                                                            2 szt. rzodkiewka
                                                            3 szklanka bulion
                                                            2 łyżka przecier pomidorowy
                                                            2 łyżeczka oliwa
                                                            1 szczypta sół
                                                            1 szczypta pieprz
                                                            1 szczypta cukier
                                                            1 łyżka mąka
                                                    Wołowina z rzodkiewkami
Wołowina z rzodkiewkami
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
            Wołowinę oczyścić pokroić w kostkę lekko rozbić posypać pieprzem,solą następnie oprószyć mąką i smażyć na oliwie dodać pokrojoną cebulę w plasterki chwile podsmażyć .Przełożyć do garnka podlać bulionem i dusić aż mięso będzie miękkie około 40 minut.Dać następnie oczyszczone i pokrojone rzodkiewki dusić 15 minut dodać przecier pomidorowy doprawić solą,pieprzem i cukrem .Podawać wg uznania
        
        
            
    
    
    
                            
Komentarze