


Tartę mogę jeść codziennie,można ją pałaszować na ciepło,doskonale smakuje też na zimno,szybko znika ze stołu i na dodatek bardzo łatwo ją przygotować
CIASTO: 1 i 3/4 szkl. mąki,1 jajko,1 żółtko.100 g masła,szczypta soli,4 łyżki wody. Zagniatamy ciasto i chłodzimy je co najmniej pół godziny w lodówce.Schłodzone rozwałkujemy i przekładamy do formy,nakłuwamy widelcem i podpiekamy 7-8 minut w piekarniku. FARSZ:cukinia cebula,czerwona papryka,ser Feta ,pomidory,3 jajka ,3/4 szkl. śmietany 18%,1/2 szkl.mleka ,pieprz,sól,papryka,zioła prowansalskie.Cebulkę,paprykę i ser Feta kroimy w kostkę i kładziemy na podpieczone ciasto,cukinię kroimy w cienkie plasterki i układamy na wierzchu.całość przyozdabiamy pomidorami.Do rozkłóconych jajek dodajemy mleko,śmietanę i przyprawy,mieszamy i wylewamy na warzywa.Pieczemy około 40 minut..