Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Wytrawna tarta z cukinią,pomidorami i serem Feta..

Wytrawna tarta z cukinią,pomidorami i serem Feta..
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

40 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

3 (Ilość ocen: 1)


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Tartę mogę jeść codziennie,można ją pałaszować na ciepło,doskonale smakuje też na zimno,szybko znika ze stołu i na dodatek bardzo łatwo ją przygotować

Składniki

4 łyżka woda
1 szt. cukinia
1 szt. cebula
1 szt. papryka
1 szt. ser Feta
3 szt. pomidory
3/4 szklanka śmietana 18%
1/2 szklanka mleko

Opis wykonania

CIASTO: 1 i 3/4 szkl. mąki,1 jajko,1 żółtko.100 g masła,szczypta soli,4 łyżki wody. Zagniatamy ciasto i chłodzimy je co najmniej pół godziny w lodówce.Schłodzone rozwałkujemy i przekładamy do formy,nakłuwamy widelcem i podpiekamy 7-8 minut w piekarniku. FARSZ:cukinia cebula,czerwona papryka,ser Feta ,pomidory,3 jajka ,3/4 szkl. śmietany 18%,1/2 szkl.mleka ,pieprz,sól,papryka,zioła prowansalskie.Cebulkę,paprykę i ser Feta kroimy w kostkę i kładziemy na podpieczone ciasto,cukinię kroimy w cienkie plasterki i układamy na wierzchu.całość przyozdabiamy pomidorami.Do rozkłóconych jajek dodajemy mleko,śmietanę i przyprawy,mieszamy i wylewamy na warzywa.Pieczemy około 40 minut..
Oceń przepis
Średnia ocen: 3, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych