Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Zapiekana kasza jaglana a jabłkami i cynamonem

Zapiekana kasza jaglana a jabłkami i cynamonem
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

45 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Kaszę jaglaną zapiekana z jabłkami, jest to smaczne danie doskonałe dla dzieci jak i dorosłych.

Składniki

250 g Kasza jaglana
1 szklanka Mleko
1 szt. Jabłko
3 łyżeczka Cukier waniliowy
1 łyżeczka Cynamon
1 łyżka Masło

Opis wykonania

Kaszę jaglaną wypłukać najpierw zimną wodą następnie przelać wrzątkiem. Jabłka obrać i pokroić w cienkie plasterki. Wysmarować naczynie żaroodporne masłem, następnie wsypać do niego kaszę zalać mlekiem, posypać dwoma łyżeczkami cukru waniliowego i dokładnie wymieszać. Następnie ułożyć na wierzchu pokrojone i obtoczone w cynamonie jabłka, posypać jabłka 1 łyżeczką cukru waniliowego i zapiekać pod przykryciem 40-45 minut. Kasza ma zgęstnieje a jabłka mają być miękkie pod koniec pieczenia odkryć naczynie i zapiec jeszcze 5-10 minut. Po wyjęcie z piekarnika zetrzeć kilka wiórków masła na wierzch kaszki.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych

Powiązane przepisy