Karmazyn ze szpinakiem z piekarnika
4 porcje
Średnie
Filety z karmazyna ułożone na szpinaku.
Składniki
opakowanie mrożonego szpinaku (ok. 300 g) rozmrożonego
sok z połowy cytryny
pieprz
sól czosnkowa
świeże filety z karmazyna (po ok.150 g)
sok z połowy cytryny
sól
pieprz
50 g tartego sera
2 łyżka bułki tartej
ząbki czosnku, drobno posiekane
Zapiekany filet z karmazyna w szpinaku
Zapiekany filet z karmazyna w szpinaku
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Rozmrożony szpinak włożyć do formy sufletowej. Skropić sokiem cytrynowym i doprawić solą czosnkowa i pieprzem. Oczyścić filet rybny, pokropić sokiem z cytryny i doprawić solą oraz pieprzem. Ułożyć filety na szpinaku. 3 Filety posypać serem zmieszanym z bułką tartą oraz siekanym czosnkiem,Gotować i zapiec w otwartej formie w podany sposób. Sposób nastawiania: mikrofalówka 360 W, 15-20 minut oraz grill z cyrkulacją powietrza 190-210 stopni Celsjusza.
Komentarze