Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Filety z karmazyna ułożone na szpinaku.

Składniki

opakowanie mrożonego szpinaku (ok. 300 g) rozmrożonego
sok z połowy cytryny
pieprz
sól czosnkowa
świeże filety z karmazyna (po ok.150 g)
sok z połowy cytryny
sól
pieprz
50 g tartego sera
2 łyżka bułki tartej
ząbki czosnku, drobno posiekane

Opis wykonania

Rozmrożony szpinak włożyć do formy sufletowej. Skropić sokiem cytrynowym i doprawić solą czosnkowa i pieprzem. Oczyścić filet rybny, pokropić sokiem z cytryny i doprawić solą oraz pieprzem. Ułożyć filety na szpinaku. 3 Filety posypać serem zmieszanym z bułką tartą oraz siekanym czosnkiem,Gotować i zapiec w otwartej formie w podany sposób. Sposób nastawiania: mikrofalówka 360 W, 15-20 minut oraz grill z cyrkulacją powietrza 190-210 stopni Celsjusza.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych