ZIELONA, LEKKA WAKACYJNA SAŁATKA
4 porcje
Średnie
5 (Ilość ocen: 1)
Kusi zarówno kolorem, aromatem i smakiem- idealny zdrowy, lekki, kolorowy zawrót głowy!
Składniki
25 g szpinak
15 g sałata lodowa
10 g rukola
75 g kukurydza konserwowa
50 g papryka czerwona
50 g papryka pomarańczowa
75 g marchewka
50 g nasiona słonecznika
40 g awokado
2 łyżka olej
30 ml sok z pomarańczy
1 łyżeczka miód
15 g świeża bazylia
ZIELONA, LEKKA WAKACYJNA SAŁATKA
ZIELONA, LEKKA WAKACYJNA SAŁATKA
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Umytą paprykę i obraną marchwekę kroimy w słupiki. Awokado kroimy na małe kosteczki. Szpinak, sałatę i rukolę myjemy i lekko suszymy ręcznikiem papierowym. Dodajemy kukurydzę oraz słonecznik.
Przystępujemy do przygotowania dressingu. Wkładamy umyte liście bazyli do blendera, dodajemy olej rzepakowy, świeżo wyciśnięty sok z pomarańczy, łyżkę miodu. Włączamy blender.
Sałatkę przed podaniem mieszamy i polewamy sosem bezpośrednio przed podaniem.
Smacznego
Komentarze