Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Kusi zarówno kolorem, aromatem i smakiem- idealny zdrowy, lekki, kolorowy zawrót głowy!

Składniki

25 g szpinak
15 g sałata lodowa
10 g rukola
75 g kukurydza konserwowa
50 g papryka czerwona
50 g papryka pomarańczowa
75 g marchewka
50 g nasiona słonecznika
40 g awokado
2 łyżka olej
30 ml sok z pomarańczy
1 łyżeczka miód
15 g świeża bazylia

Opis wykonania

Umytą paprykę i obraną marchwekę kroimy w słupiki. Awokado kroimy na małe kosteczki. Szpinak, sałatę i rukolę myjemy i lekko suszymy ręcznikiem papierowym. Dodajemy kukurydzę oraz słonecznik. Przystępujemy do przygotowania dressingu. Wkładamy umyte liście bazyli do blendera, dodajemy olej rzepakowy, świeżo wyciśnięty sok z pomarańczy, łyżkę miodu. Włączamy blender. Sałatkę przed podaniem mieszamy i polewamy sosem bezpośrednio przed podaniem. Smacznego
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych