Ziemniaki w mundurkach z dwoma rodzajami dipów
4 porcje
Średnie
5 (Ilość ocen: 1)
Składniki
Ziemniaki w mundurkach z dwoma rodzajami dipów
Ziemniaki w mundurkach z dwoma rodzajami dipów
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Ziemniaki umyć szczoteczką i włożyć do perforowanego pojemnika do gotowania. Gotować na parze, jak podano poniżej. Dip z boczku: boczek pokroić w paski grubości 1 cm. Usmażyć na patelni na średnim ogniu chrupiące skwarki. Osączyć na ręczniku papierowym. Rozdrobnić ser pleśniowy blue i dodać creme fraiche. Posiekać szczypiorek i wraz ze skwarkami dodać do masy serowej. Dip z awokado: awokado przekroić na pół i wyjąć pestkę. Miąższ wymieszać z sokiem z cytryny i dodać creme fraiche. Przekroić wzdłuż strączki chili i wyjąć pestki. Pokroić drobno chili i kolendrę i dodać do dipu. Doprawić solą i pieprzem. Dip podawać do ziemniaków.
Sposób nastawiania:
Piekarnik parowy: program automatyczny: "ziemniaki", "ziemniaki w mundurkach", ok. 40 minut.
Komentarze