Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Ziemniaki w mundurkach z dwoma rodzajami dipów

Ziemniaki w mundurkach z dwoma rodzajami dipów

Opis wykonania

Średnie
dla 4 osób

Ziemniaki w mundurkach z dipem z awocado i dipem z boczku.

Ziemniaki umyć szczoteczką i włożyć do perforowanego pojemnika do gotowania. Gotować na parze, jak podano poniżej. Dip z boczku: boczek pokroić w paski grubości 1 cm. Usmażyć na patelni na średnim ogniu chrupiące skwarki. Osączyć na ręczniku papierowym. Rozdrobnić ser pleśniowy blue i dodać creme fraiche. Posiekać szczypiorek i wraz ze skwarkami dodać do masy serowej. Dip z awokado: awokado przekroić na pół i wyjąć pestkę. Miąższ wymieszać z sokiem z cytryny i dodać creme fraiche. Przekroić wzdłuż strączki chili i wyjąć pestki. Pokroić drobno chili i kolendrę i dodać do dipu. Doprawić solą i pieprzem. Dip podawać do ziemniaków.



 



Sposób nastawiania:



Piekarnik parowy: program automatyczny: "ziemniaki", "ziemniaki w mundurkach", ok. 40 minut.


Akademia Smaku
Wiecej moich przepisów
Wasza ocena

Quiz Jacka Bilczyńskiego

1. Kawa wypita kilkadziesiąt minut przed treningiem…

 1. Kawa wypita kilkadziesiąt minut przed treningiem…