Zupa krem z cebuli i pora
4 porcje
30 min
Średnie
5 (Ilość ocen: 1)
Składniki
Zupa krem z cebuli i pora
Zupa krem z cebuli i pora
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Czosnek siekamy i podsmażamy chwile na oliwie, następnie dodajemy posiekaną cebulę, smażymy do momentu aż cebula się zarumieni, kolejno kroimy drobno pora i dodajemy do cebuli i czosnku. Dusimy na minimalnym ogniu, aż por będzie miękki. Można podlewać delikatnie wodą. Gotujemy 2 litry bulionu, po zagotowaniu powoli wrzucamy serki topione. W momencie kiedy serki się rozstopią dodajemy czosnek, cebulę i pora. Gotujemy na minimalnym ogniu przez 30 minut, dodajemy posiekany szczypior i pietruszkę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Doskonale smakują z grzankami z chleba :) Smacznego!
Komentarze