Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Średnie


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Zupa jest bardzo prosta w przygotowaniu. Dzięki swojej lekkości jest idealna na każdą okazję, na obiad rodzinny czy spotkanie ze znajomymi. Zupy kremy to dobry sposób na sycące danie, na przykład gdy nie mamy czasu ugotować dania głównego.

Składniki

2 szt. Cebula
1 szt. Czosnek
1 szt. Por
1 garść Szczypior
1 garść Pietruszka
4 szt. Serki topione śmietankowe
2 l Bulion
1 szczypta Sól
1 szczypta Pieprz

Opis wykonania

Czosnek siekamy i podsmażamy chwile na oliwie, następnie dodajemy posiekaną cebulę, smażymy do momentu aż cebula się zarumieni, kolejno kroimy drobno pora i dodajemy do cebuli i czosnku. Dusimy na minimalnym ogniu, aż por będzie miękki. Można podlewać delikatnie wodą. Gotujemy 2 litry bulionu, po zagotowaniu powoli wrzucamy serki topione. W momencie kiedy serki się rozstopią dodajemy czosnek, cebulę i pora. Gotujemy na minimalnym ogniu przez 30 minut, dodajemy posiekany szczypior i pietruszkę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Doskonale smakują z grzankami z chleba :) Smacznego!

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy was zapewnić, ze publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy zakupili lub korzystali z produktu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych

Powiązane przepisy