Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Zupa krem z pieczonego buraka

Opis wykonania

Zupa krem z pieczonego buraka - krok 1

Buraki umyj i upiecz z jabłkami w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez około godzinę.

Następnie ostudź obierz ze skórki i pokrój w kostkę. Jabłka przetrzyj przez sito na mus.

Zupa krem z pieczonego buraka - krok 2

W szerokim garnku roztop masła dodaj pokrojoną cebulę, posiekany czosnek, cukier i podsmaż na rumiany kolor. 

Dodaj buraczki, mus z jabłek, zakwaś sokiem z cytryny i podgrzewaj przez 5 minut.

Dodaj bulion, przypraw solą, pieprzem, zagotuj i odstaw na 5 minut aż lekko przestygnie. Zmiksuj na kremową masę.

Zupa krem z pieczonego buraka - krok 3

Podawaj z kremowym serem kozim i pestkami dyni.

Bosch do kuchni