Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Zupa paprykowa Kasi Knycpel

Opis wykonania

Aromatyczna zupa paprykowa to idealne rozwiązanie na rozgrzewający, jesienny posiłek.

  1. Papryki umyj, oczyść z gniazd nasiennych, pokrój w kostkę.
  2. Pokrojoną również w kostkę cebulę zeszkij na rozgrzanej oliwie.
  3. Lekko osól.
  4. Dodaj paprykę, podsmaż razem.
  5. Usmażone warzywa przełóż do garnka z gorącym bulionem, gotuj na małym ogniu.
  6. Po upływie 20 minut dopraw zupę papryką i majerankiem, opcjonalnie solą i pieprzem.
  7. Podsmaż pokrojoną w plasterki kiełbasę, aby była chrupiąca.
  8. Dodaj plasterki do zupy i pogotuj chwilę, aby oddały smak.
  9. Na koniec zagęść zupę jogurtem naturalnym.

Bosch do kuchni