Zupa paprykowa Kasi Knycpel
4 porcje
45 min
Łatwe
4 (Ilość ocen: 1)
Aromatyczna zupa paprykowa to idealne rozwiązanie na rozgrzewający, jesienny posiłek.
Składniki
1 szt. Papryka zielona
1 szt. Papryka czerwona
1 szt. Papryka żółta
2 szt. Cebula
2 l Bulion drobiwy
250 g Kiełbasa podwędzana
100 ml Jogurt naturalny
50 ml Oliwa z oliwek
100 g Ryż biały
1 szczypta Papryka słodka
1 szczypta Majeranek
1 szczypta Sól
1 szczypta Pieprz
1 garść Świeża bazylia
Zupa paprykowa Kasi Knycpel
Zupa paprykowa Kasi Knycpel
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
- Papryki umyj, oczyść z gniazd nasiennych, pokrój w kostkę.
- Pokrojoną również w kostkę cebulę zeszkij na rozgrzanej oliwie.
- Lekko osól.
- Dodaj paprykę, podsmaż razem.
- Usmażone warzywa przełóż do garnka z gorącym bulionem, gotuj na małym ogniu.
- Po upływie 20 minut dopraw zupę papryką i majerankiem, opcjonalnie solą i pieprzem.
- Podsmaż pokrojoną w plasterki kiełbasę, aby była chrupiąca.
- Dodaj plasterki do zupy i pogotuj chwilę, aby oddały smak.
- Na koniec zagęść zupę jogurtem naturalnym.
Komentarze