45 min P0DT0H45M0S P0DT0H45M0S Łatwe dla 4 osób Akademia Smaku Drukuj lub pobierz PDF Nie wygaszaj ekranu Udostępnij Tweet Pin it
Opis wykonania Aromatyczna zupa paprykowa to idealne rozwiązanie na rozgrzewający, jesienny posiłek. Papryki umyj, oczyść z gniazd nasiennych, pokrój w kostkę. Pokrojoną również w kostkę cebulę zeszkij na rozgrzanej oliwie. Lekko osól. Dodaj paprykę, podsmaż razem. Usmażone warzywa przełóż do garnka z gorącym bulionem, gotuj na małym ogniu. Po upływie 20 minut dopraw zupę papryką i majerankiem, opcjonalnie solą i pieprzem. Podsmaż pokrojoną w plasterki kiełbasę, aby była chrupiąca. Dodaj plasterki do zupy i pogotuj chwilę, aby oddały smak. Na koniec zagęść zupę jogurtem naturalnym.