Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

45 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

4 (Ilość ocen: 1)


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Aromatyczna zupa paprykowa to idealne rozwiązanie na rozgrzewający, jesienny posiłek.

Składniki

1 szt. Papryka zielona
1 szt. Papryka czerwona
1 szt. Papryka żółta
2 szt. Cebula
2 l Bulion drobiwy
250 g Kiełbasa podwędzana
100 ml Jogurt naturalny
50 ml Oliwa z oliwek
100 g Ryż biały
1 szczypta Papryka słodka
1 szczypta Majeranek
1 szczypta Sól
1 szczypta Pieprz
1 garść Świeża bazylia

Opis wykonania

  1. Papryki umyj, oczyść z gniazd nasiennych, pokrój w kostkę.
  2. Pokrojoną również w kostkę cebulę zeszkij na rozgrzanej oliwie.
  3. Lekko osól.
  4. Dodaj paprykę, podsmaż razem.
  5. Usmażone warzywa przełóż do garnka z gorącym bulionem, gotuj na małym ogniu.
  6. Po upływie 20 minut dopraw zupę papryką i majerankiem, opcjonalnie solą i pieprzem.
  7. Podsmaż pokrojoną w plasterki kiełbasę, aby była chrupiąca.
  8. Dodaj plasterki do zupy i pogotuj chwilę, aby oddały smak.
  9. Na koniec zagęść zupę jogurtem naturalnym.
Oceń przepis
Średnia ocen: 4, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Pafwvcio
Bardzo chętnie zrobię i spróbuję :)

Powiązane przepisy