Zupa pieczarkowa z pulpetami z piersi z kurczaka
8 porcje
60 min
Średnie
Bardzo pyszna i pożywna zupka
Składniki
3,5 l rosół
50 dkg filet z piersi kurczaka
1 szt. jajko
2-3 łyżka bułka tarta
1 szczypta sól
1 szczypta pieprz
1 szczypta przyprawa uniwersalna
2 szt. por
3 szt. marchew
1 kg pieczarki
2 szt. zupa pieczarkowa
2 szt. sos pieczarkowy
2 szt. serek topiony pieczarkowy
Zupa pieczarkowa z pulpetami z piersi z kurczaka
Zupa pieczarkowa z pulpetami z piersi z kurczaka
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Pory pokroić w plasterki, marchewkę pokroić w talarki, podsmażyć na patelni, podlewając wodą aż będzie miękkie.
Pieczarki pokroić w talarki i podsmażyć osobno, też podlewając wodą.
Filety z kurczaka zemleć przez maszynkę,
Dodać do nich jajko i przyprawy i formować małe pulpeciki.
Pulpeciki wrzucać do rosołu i gotować do wypłynięcia i gotować jeszcze chwilę. Podsmażone warzywa i pieczarki dodać do rosołu z pulpetami.
Sosy i zupy rozpuścić w 1 szklance wody i wlać do rosołu. Serki rozpuścić w małej ilości gorącej zupy, dodać do reszty i zagotować. Doprawić do smaku pieprzem, solą i odrobiną przyprawy uniwersalnej.
Moja rada: Zupę podajemy z dowolnym pieczywem.
Komentarze