Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Zupa pieczarkowa z pulpetami z piersi z kurczaka

Opis wykonania

Bardzo pyszna i pożywna zupka

Pory pokroić w plasterki, marchewkę pokroić w talarki, podsmażyć na patelni, podlewając wodą aż będzie miękkie. Pieczarki pokroić w talarki i podsmażyć osobno, też podlewając wodą. Filety z kurczaka zemleć przez maszynkę, Dodać do nich jajko i przyprawy i formować małe pulpeciki. Pulpeciki wrzucać do rosołu i gotować do wypłynięcia i gotować jeszcze chwilę. Podsmażone warzywa i pieczarki dodać do rosołu z pulpetami. Sosy i zupy rozpuścić w 1 szklance wody i wlać do rosołu. Serki rozpuścić w małej ilości gorącej zupy, dodać do reszty i zagotować. Doprawić do smaku pieprzem, solą i odrobiną przyprawy uniwersalnej. Moja rada: Zupę podajemy z dowolnym pieczywem.