Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs

Zupa pieczarkowa z pulpetami z piersi z kurczaka

Zupa pieczarkowa z pulpetami z piersi z kurczaka
Ilośc porcji

8 porcje

Czas wykonywania

60 min

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Bardzo pyszna i pożywna zupka

Składniki

3,5 l rosół
50 dkg filet z piersi kurczaka
1 szt. jajko
2-3 łyżka bułka tarta
1 szczypta sól
1 szczypta pieprz
1 szczypta przyprawa uniwersalna
2 szt. por
3 szt. marchew
1 kg pieczarki
2 szt. zupa pieczarkowa
2 szt. sos pieczarkowy
2 szt. serek topiony pieczarkowy

Opis wykonania

Pory pokroić w plasterki, marchewkę pokroić w talarki, podsmażyć na patelni, podlewając wodą aż będzie miękkie. Pieczarki pokroić w talarki i podsmażyć osobno, też podlewając wodą. Filety z kurczaka zemleć przez maszynkę, Dodać do nich jajko i przyprawy i formować małe pulpeciki. Pulpeciki wrzucać do rosołu i gotować do wypłynięcia i gotować jeszcze chwilę. Podsmażone warzywa i pieczarki dodać do rosołu z pulpetami. Sosy i zupy rozpuścić w 1 szklance wody i wlać do rosołu. Serki rozpuścić w małej ilości gorącej zupy, dodać do reszty i zagotować. Doprawić do smaku pieprzem, solą i odrobiną przyprawy uniwersalnej. Moja rada: Zupę podajemy z dowolnym pieczywem.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Radosław
Pyszne danie
Radosław
Bardzo szybkie przygotowanie, esencjonalna zupa