Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Zupa pieczarkowo-porowa z kluseczkami miesnymi

Zupa pieczarkowo-porowa z kluseczkami miesnymi
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Średnie


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Pyszna, sycąca zupa pieczarkowo- porowa z mięsnymi kluseczkami. To świetna propozycja na szybką i tanią zupę :)

Składniki

500 g mięso mielone
500 g pieczarki
1 szt. por
3 szt. marchew
3 szt. kostki rosołowe
2 l woda
2 szt. serki pieczarkowe w kiszce

Opis wykonania

Pieczarki i pora pokroić, podsmażyć na patelni, odstawić na bok. Do garnka wlać wodę, zagotować. W międzyczasie obrać marchew i potarkować. Do gotującej się wody wrzucić kostki rosołowe, pieczarki, por, marchew. Z mięsa mielonego zrobić kuleczki i wrzucać do wody, podgotować. Na koniec dodać serki i mieszać do roztopienia. Można doprawić do smaku. GOTOWE :)

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych

Powiązane przepisy