Zupa pieczarkowo-porowa z kluseczkami miesnymi
4 porcje
30 min
Średnie
5 (Ilość ocen: 1)
Pyszna, sycąca zupa pieczarkowo- porowa z mięsnymi kluseczkami. To świetna propozycja na szybką i tanią zupę :)
Składniki
500 g mięso mielone
500 g pieczarki
1 szt. por
3 szt. marchew
3 szt. kostki rosołowe
2 l woda
2 szt. serki pieczarkowe w kiszce
Zupa pieczarkowo-porowa z kluseczkami miesnymi
Zupa pieczarkowo-porowa z kluseczkami miesnymi
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Pieczarki i pora pokroić, podsmażyć na patelni, odstawić na bok. Do garnka wlać wodę, zagotować. W międzyczasie obrać marchew i potarkować. Do gotującej się wody wrzucić kostki rosołowe, pieczarki, por, marchew. Z mięsa mielonego zrobić kuleczki i wrzucać do wody, podgotować. Na koniec dodać serki i mieszać do roztopienia. Można doprawić do smaku. GOTOWE :)
Komentarze