Zupa pomidorowa | mango | kwaśna śmietana | tymianek
3 porcje
15 min
Łatwe
Zupa pomidorowa z mango pod pierzynką śmietany i tymianku.
Sama slodycz!
Składniki
1 szt. Mango
5 szt. Pomidory
50 g Suszone pomidory
1 szt. Cebula
200 g Kwasna smietana
10 g Tymianek cytrynowy
1 szczypta Cukier
1 łyżeczka Sol i pieprz
300 g Bulion warzywny
3 łyżka Oliwa
Zupa pomidorowa | mango | kwaśna śmietana | tymianek
Zupa pomidorowa | mango | kwaśna śmietana | tymianek
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Mango i pomidory kroimy w kostki ok 1x1 cm. 3 galazki tyminaku odkladamy na bok. Reszte siekamy na male kawalki. Cebule kroimy. Smietane laczymy z tymiankiem i polowa posiekanych suszonych pomidorow. Podgrzewamy oliwe, posmazamy cebulke, az sie zeszkli, dodajemy mango i pomidory. Smazymy ok 2 min. Dodajemy wywar, solimy i pieprzymy oraz dodajemy cukier. Gotujemy ok 3 min, po czym blendujemy calosc. Dla uzyskania delikatnej, gladkiej kosystencji mozna przepuscic dodatkowo przez sitko. Podajemy z lyzka tymiankowej smietany i galazka tymianku,
SMACZNEGO!
Komentarze