Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Zupa pomidorowa | mango | kwaśna śmietana | tymianek

Zupa pomidorowa | mango | kwaśna śmietana | tymianek
Ilośc porcji

3 porcje

Czas wykonywania

15 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Zupa pomidorowa z mango pod pierzynką śmietany i tymianku. Sama slodycz!

Składniki

1 szt. Mango
5 szt. Pomidory
50 g Suszone pomidory
1 szt. Cebula
200 g Kwasna smietana
10 g Tymianek cytrynowy
1 szczypta Cukier
1 łyżeczka Sol i pieprz
300 g Bulion warzywny
3 łyżka Oliwa

Opis wykonania

Mango i pomidory kroimy w kostki ok 1x1 cm. 3 galazki tyminaku odkladamy na bok. Reszte siekamy na male kawalki. Cebule kroimy. Smietane laczymy z tymiankiem i polowa posiekanych suszonych pomidorow. Podgrzewamy oliwe, posmazamy cebulke, az sie zeszkli, dodajemy mango i pomidory. Smazymy ok 2 min. Dodajemy wywar, solimy i pieprzymy oraz dodajemy cukier. Gotujemy ok 3 min, po czym blendujemy calosc. Dla uzyskania delikatnej, gladkiej kosystencji mozna przepuscic dodatkowo przez sitko. Podajemy z lyzka tymiankowej smietany i galazka tymianku, SMACZNEGO!
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych