Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Zupa rosyjska okroszka

Opis wykonania

Okroszka to rosyjska wersja chłodnika z ogórków na kefirze lub kwasie chlebowym. Dzięki dodatkowi wędzonej szyki jest treściwym i sycącym posiłkiem.

baner reklamowy maszynki do mielenia
Zupa rosyjska okroszka - krok 1

Obrane ogórki i szynkę pokrój w kostkę. 

Szczypiorek drobno posiekaj, odłóż 2 łyżki do dekoracji.

Jajka na twardo drobno posiekaj.

Zupa rosyjska okroszka - krok 2

Przełoż do wyższego naczynia kefir, szczypiorek, 4 łyżki ogórka i musztardę. Zmiksuj blenderem na jednolitą masę.

Do masy dodaj kostki z ogórka, szynki, wymieszaj i dopraw solą i pieprzem.

Zupa rosyjska okroszka - krok 3

Rosyjską zupę przełóż na talerze i udekoruj szczypiorkiem.