Zupa rybna z białą fasolą
2 porcje
60 min
Łatwe
Pyszna, rozgrzewająca, sycąca zupa rybna.
Składniki
1/2 szt. Makrela świeża
4 szt. Śledź świeży
1 szt. Dorsz filet
1 szt. Biała fasola konserwowa
2 szt. Marchewka
1 szt. Mały seler
1 szt. Natka pietruszki
1 szt. Koperek
Liść laurowy, ziele angielskie, pieprz, sól
4 łyżka Oliwa
1 szt. Koncentrat pomidorowy mały
Zupa rybna z białą fasolą
Zupa rybna z białą fasolą
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Przygotuj wywar rybny - gotuj około 20 minut, dodaj warzywa i przyprawy. Gotuj następne 20 minut. Odcedź wywar i dodaj koncentrat pomidorowy i fasolę, gotuj kwadrans na małym ogniu. Przelej zupę na talerz i udekoruj natką pietruszki. Aby podkręcić smak rybny możesz dodać kilka kropel sosu rybnego.
Komentarze