Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Pyszna i rozgrzewająca zupa.

Składniki

2 szt. cebula
1 szt. marchewka
2 szt. suszone chili strączki małe
2 łyżka oliwa / olej
150 g soczewica czerwona
800 ml bulion warzywny
1 szt. puszka pomidorów
200 g biała kapusta
1 szt. mleko kokosowe puszka
2 szczypta kmin rzymski, sól, pieprz

Opis wykonania

Cebulę i marchewkę obrać i pokroić drobno. Chili rozkruszyć ( u mnie takie malutki papryczki ) . Olej wlać do garnka i podsmażyć na nim cebulę, marchewkę i chili. Dodać soczewicę, bulion, pomidory zamieszać i przykryć i na małym ogniu niech się gotuję przez 30 minut. W tym czasie kapustę oczyścić, umyć i drobniutko pokroić. Kapustę i mleczko dodać do zupy wymieszać i gotować ok. 20 minut, aż soczewica i kapusta będą miękkie. Doprawić całość przyprawami wg smaku.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych