Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Zupa węgierska

Opis wykonania

Zupa węgierska, dzięki solidnej porcji wołowiny, z powodzeniem zastąpi dwudaniowy obiad. To sycące i rozgrzewające danie, w sam raz na zimowe popołudnie.

Zupa węgierska - krok 1

Mięso płuczemy i kroimy w kostkę 1,5x1,5 cm.

Paprykę myjemy, usuwamy gniazda i kroimy w kostkę 2x2 cm.

Ziemniaki i cebulę obieramy, myjemy i kroimy w kostkę 1,5x1,5 cm.

Zupa węgierska - krok 2

Na rozgrzany tłuszcz wrzucamy cebulę i paprykę – podsmażamy na rumiany kolor, dodajemy koncentrat pomidorowy i 50 ml bulionu.

Smażymy na płycie grzewczej jeszcze 2 minuty, a następnie przekładamy do miski.

Zupa węgierska - krok 3

Na tym samym tłuszczu smażymy mięso przez ok. 10 minut, w trakcie podlewając odrobiną bulionu, żeby mięso się nie przypaliło. Jak mięso będzie już zrumienione, dodajemy resztę bulionu, ziemniaki, sypką paprykę oraz pokrojoną peperoni.

Po ok. 30 minutach, jak ziemniaki i mięso będą miękkie, dodajemy wcześniej podsmażoną paprykę wraz z cebulą i koncentratem pomidorowym.

Zupa węgierska - krok 4

Z masła i mąki robimy zasmażkę 2 stopnia i zagęszczamy zupę.

Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Bosch do kuchni