Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Zupa wiśniowa z czekoladą, chilli i rozmarynem

Opis wykonania

Słodycz połączona z ostrością, wykończona gorzką czekoladą. Idealne połączenie smaku zupy wiśniowej z dzieciństwa z wytrawnym smakiem dorosłości :).

Wiśnie umyj, wydryluj i przełóż do garnka. Zasyp cukrem i gotuj do momentu aż wiśnie staną się miękkie i puszczą sok. Pod koniec gotowania dodaj połamaną na kawałki czekoladę, chilli w płatkach oraz "listki" rozmarynu. Gotową zupę zmiksuj na gładki krem. Udekoruj płatkami chilli i startą czekoladą. Podawaj ze śmietaną i cynamonowymi grzankami: 3-4 kromki chleba /najlepiej takiego „wczorajszego”/ pokrój w kostkę i przełóż na patelnię. Kiedy się lekko zrumieni, dodaj łyżkę masła, 2 łyżki cukru waniliowego i 1/2 łyżeczki cynamonu. Smaż do pełnego zrumienienia, co jakiś czas mieszając. Czas przygotowania: do 30 minut.