Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Zupa nie tylko super smaczna, ale również zdrowa i piękna. Istny ideał. Szybkie zupy są pyszne, pożywne i praktycznie gotują się same!

Składniki

1 szt. batat
0,5 szt. biała rzodkiew
2 szt. cebule
3 szt. ząbki czosnku
1 łyżka olej kokosowy
1 łyżka oliwa z oliwek
1,5 l woda
1 łyżeczka słodka papryka
0,5 łyżeczka pieprz
1 łyżeczka sól

Opis wykonania

Batata, rzodkiew, cebule i czosnek obrać i pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej kokosowy i wrzucić warzywa. Lekko posolić i smażyć aż warzywa trochę zmiękną i nabiorą pięknego, złocistego koloru. Następnie przełożyć do garnka, zalać wodą i gotować na niewielkim ogniu aż całkiem zmiękną. Dodać pozostałe przyprawy i oliwę z oliwek i zmiksować na gładko. W razie potrzeby dosolić i dopieprzyć. Podawać z pieczywem, grzankami bądź z natką pietruszki.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych