Zupa z batatów i białej rzodkwi
4 porcje
30 min
Średnie
Zupa nie tylko super smaczna, ale również zdrowa i piękna. Istny ideał. Szybkie zupy są pyszne, pożywne i praktycznie gotują się same!
Składniki
1 szt. batat
0,5 szt. biała rzodkiew
2 szt. cebule
3 szt. ząbki czosnku
1 łyżka olej kokosowy
1 łyżka oliwa z oliwek
1,5 l woda
1 łyżeczka słodka papryka
0,5 łyżeczka pieprz
1 łyżeczka sól
Zupa z batatów i białej rzodkwi
Zupa z batatów i białej rzodkwi
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Batata, rzodkiew, cebule i czosnek obrać i pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej kokosowy i wrzucić warzywa. Lekko posolić i smażyć aż warzywa trochę zmiękną i nabiorą pięknego, złocistego koloru. Następnie przełożyć do garnka, zalać wodą i gotować na niewielkim ogniu aż całkiem zmiękną. Dodać pozostałe przyprawy i oliwę z oliwek i zmiksować na gładko. W razie potrzeby dosolić i dopieprzyć. Podawać z pieczywem, grzankami bądź z natką pietruszki.
Komentarze