Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Zupa z batatów z dodatkiem pudru z kiełbasy

Zupa z batatów z dodatkiem pudru z kiełbasy
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

60 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Zupa krem z batatów z dodatkiem mleczka kokosowego, jako dodatek starta na tarce bardzo sucha kiełbasą. np. myśliwska ;)

Składniki

1 kg upieczone bataty
1 l bulion warzywny
1 szt. mleczko kokosowe
2 szczypta sól do smaku

Opis wykonania

Ugotować bulion warzywny, dodać obrane, pokrojone upieczone w piekarniku bataty, całość zmiksować na krem, wlać całą puszkę mleczka kokosowego, wymieszać, doprawić solą i pieprzem, posypać startą suchą kiełbasą. Do zupy można dodać świeżą kolendrę.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych