Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Zupa z czerwonej fasoli

Opis wykonania

Rozgrzewająca zupa z czerwonej fasoli to idealna propozycja na sycący obiad na chłodniejsze dni. Bogata w błonnik dzięki dużej ilości fasoli i warzyw z pewnością pozytywnie zachwyci wszystkich domowników. Wypróbuj ją już dziś!

  1. Zanim zaczniesz – Wskazówka: Jeżeli zapomniałeś namoczyć fasolę, możesz ją z powodzeniem zastąpić czerwoną fasolą z puszki.

    Idealna zupa fasolowa? Przepis babci mówi:

  2. Fasolę zalej zimną wodą i mocz przez całą noc. Rano odcedź fasolę. Warzywa obierz, umyj i pokrój w drobną kostkę. W garnku umieść fasolę i pokrojone warzywa, dodaj liść laurowy i odrobinę soli.

  3. Całość gotuj na niewielkim ogniu, aż fasola będzie całkowicie miękka. Przygotuj zasmażkę – roztop masło, dodaj mąkę i podsmażaj, aż nabiorą złotego koloru. Rozrzedź nieco wodą do uzyskania jednolitej, gładkiej konsystencji.

    Sprawdź koniecznie: Jak zrobić zasmażkę?

  4. Dodaj zasmażkę do garnka i dokładnie wymieszaj. Po ugotowaniu zupę dopraw do smaku majerankiem, solą i pieprzem.

  5. Zupa fasolowa z czerwonej fasoli doskonale smakuje bezpośrednio po przygotowaniu, posypana obficie natką pietruszki. Jeżeli chcesz wypróbować nowe połączenia smakowe, możesz w zamian użyć świeżych listków bazylii.

    Smacznego!

Bosch do kuchni